avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager, probleme mari cu uzufructuarul. Există soluții pentru rezolvarea lor?

Acum 11 ani, am cumpărat împreuna cu soțul, de la soacra (mama lui) un teren și o casa bătrânească, prin act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager in favoarea soacrei. In timp, casa veche a fost demolata cu acordul ei formulat la notar și împreuna cu soțul am construit o alta casa. In anul 2016, ne am mutat in aceasta casa împreuna cu soacra, ea locuind deja acolo singura de aproximativ 3 ani, in virtutea unor relații familiale sincere și corecte, credeam noi. Au apărut discuții diverse, animozități și tensiuni provocate de soacra, aceasta solicitând sa ii construim separat in aceeași curte o alta locuința. Cu mare efort financiar, mai ales ca acum avem și un copil mic și cu multe insistente din partea ei, am reușit sa construim o căsuta cu 2 camere in care s a mutat in luna Iunie 2017. După câteva luni cred ca s a răzgândit și a început sa ne reclame pe la poliție și sa ne amenințe ca ,,desface actul,,. Întrebările mele sunt: dreptul ei de uzufruct se întinde și asupra casei noastre nou construită? Poate obține in instanța anularea actului de vânzare cumpărare? Putem solicita noi instanței împărțirea terenului și decăderea ei din dreptul de uzufruct pentru casa noua și terenul aferent acesteia? Dacă invocam reaua credință in relația cu noi, având in vedere și nenumăratele plângeri nefondate pe care le a făcut pe la poliție și chiar in instanța (a solicitat ordin de protecție dar s a respins cererea din lipsa de dovezi) precum și faptul ca nu mai putem locui n aceeași casa, ca provoacă stricăciuni și nu întreține bunurile, putem solicita decăderea din dreptul de uzufruct? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 19:56, 11 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
O actiune in anulare din partea soacrei nu ar avea sorti de izbanda, fara motive concrete. Ar fi o actiune costisitoare si fara dovezi la cele afirmate. In privinta celorlalte intrebari fara o cercetare atenta a contractelor nu se pot da solutii. Mergeti la un avocat cu actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua bb_yasmi bb_yasmi buna ziua revin cu o noua problema :( am sa scriu detaliat de la inceput pt a fi cat mai clar. am primit avans pt un imobil. imobilul este al soacrei mele ... (vezi toată discuția)
Imobil fara autorizatie de construire ce urmeaza a fi lasat mostenire MarcelaSpinu MarcelaSpinu Buna ziua Soacra mea a mostenit 68%, impreuna cu fratele sau (in prezent decedat)-32%, un teren (300mp) pe care era, la vremea respectiva, construita o casa ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)