avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil fara Autorizatie de construire ce urmeaza a fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil fara Autorizatie de construire ce urmeaza a fi lasat mostenire

Buna ziua
Soacra mea a mostenit 68%, impreuna cu fratele sau (in prezent decedat)-32%, un teren (300mp) pe care era, la vremea respectiva, construita o casa (58mp), de la bunica ei, pentru care nu s-a facut succesiunea nici pana astazi.
Mentionez ca urmasii fratelui soacrei nu au pretentii pentru mostenirea respectiva.
In prezent pe terenul mostenit sunt construite 3 case, cate una pentru cei 3 fii ai soacrei-din care unul decedat, cu urmasi - casa batraneasca nemaiexistand.
Soacra doreste sa faca acte pentru cei 2 fii in viata si pentru urmasii fiului decedat, dar toate 3 imobile au fost construite imediat dupa 1990, niciuna neavand Autorizatie de construire sau acte de inscriere in cartea funciara
Care este procedura pentru ca cei doi fii impreuna cu urmasii fiului decedat sa poata intra in final, in posesia actelor pentru casele construite
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Cu deosebit respect
Marcela

Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 18:04, 10 Iunie 2014
Daca terenul pe care este construita casa va apartine, puteti face in instanta o actiune in "accesiune imobiliara.
Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesiune imobiliara artificiala raducris77 raducris77 Buna ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat juridic privind următoarea situație: In anul 2004, soacra mea împreună cu fiul ei au dobândit in cote egale ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)
Obtinere titlu de proprietate abramis abramis Cum pot obtine un titlu de proprietate in conditiile in care am doar un act de vanzare cumparare pe un teren (incheiat in anul 1958 intre vanzator si tatal ... (vezi toată discuția)