avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... obtinere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

obtinere titlu de proprietate

Cum pot obtine un titlu de proprietate in conditiile in care am doar un act de vanzare cumparare pe un teren (incheiat in anul 1958 intre vanzator si tatal meu) pe care ulterior am construit o casa? Mentionez ca am varsta de 77 ani si locuiesc in casa respectiva de cand am construit-o.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 14:24, 20 Octombrie 2012
Nu mai aveti nevoie de nici un titlu pe teren daca aveti acelo copntract de vanzare-cumparare, Daca ati construit fara autorizatie puteti obtine o hotarare judecatoreasca de accesiune pentru constructie , angajati un avocat .
Probabil mai sunt si alti mostenitori pentru terenul de sub casa (fiind contract de vanzare cumparare intre tatal doamnei/domnului si vanzator) de aceea doreste titlu de proprietate, pentru a fi unic proprietar.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
d_doinita, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Am construit cu autorizatiile necesare la vremea aceea, doar ca eu nu mai detin niciun act, iar primaria de-a lungul timpului si-a tot schimbat locatia si ma poarta de colo-colo spunandu-mi la fiecare locatie ca ar trebui ca actele sa fie dincolo. Si da, mai sunt si alti mostenitori ai terenului, pentru ca eu am mai mult frati care la randul lor au copii, nepoti si stranepoti. Unul dintre frati nu mai traieste, iar descendentii fratilor mei nu au pretentii, asa ca ar fi oarecum posibil ca procedura sa nu fie atat de complicata, doar ca nu stiu ce trebuie facut. Rugamintea mea este, daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, sa-mi spuna ce ar trebui sa fac pentru a obtine un titlu de proprietate, pentru ca ma aflu la apogeul vietii si as vrea ca locul de casa si casa sa o las fiului meu (am 3 fiice si un fiu). Fiicele nu au pretentii, sunt toate la casele lor si in relatii bune cu fiul, dar as vrea ca totul sa fie limpede dupa ce eu si sotia nu vom mai fi. Va multumesc si astept sfaturi de la dumneavoastra.
Trebuie neaparat sa gasiti la arhiva actele de la construirea casei.
In primul rand trebuie dezbatuta succesiunea dupa parintii dvs. Veti merge impreuna cu fratii si mostenitorii fratelui decedat la notar pentru a dezbate scuccesiunea. Acolo trebuie sa aveti actul de vanzare cumparare al pamantului cumparat de parinti cat si actele casei pentru ca notarul sa mentioneze ca acea casa de pe terenul defunctilor este a dvs si nu intra in masa succesorala. Daca fratii dvs si mostenitorii fratelui decedat sunt de acord, asa cum ati spus, pot renunta in favoarea dvs la dreptul asupra mostenirii acelui teren si veti deveni dvs unic proprietar al terenului .
Abia dupa aceea puteti face intabularea terenului si a casei si apoi sa instrainati acest imobil cum credeti de cuviinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil dobandit prin mostenire. lore60 lore60 Buna seara! Niste sfaturi ,daca se poate. Fratele meu a cumparat o casa + ceva teren de la o persoana care a dobandit-o prin mostenire de la parinti(tatal ... (vezi toată discuția)
Cadastru fara act de proprietate ? visinescu visinescu Se poate face cadastru si intabulare pentru un teren cu 2 proprietari ( 2 frati care au mostenit terenul)? care sunt actele necesare ? se poate realiza si fara ... (vezi toată discuția)
Donatie simulata , contract vanzare-cumparare intre bunica si nepot doczirobert doczirobert in 1958 tatal meu a construit o casa pe un teren al parintilor mamei, tata a murit in 1995, nu s-a dezbatut succesiune nici azi, mostenitori suntem 2 frati si ... (vezi toată discuția)