in urma unui accident usor de circulatie ne-am prezentat la biroul tamponari,in urma analizei agentului de la circulatie sa constatat ca sunt nevinovat.Sa intocmit procesul verbal,vinovatul primind avertisment si 3puncte penalizare pentru schimbarea directiei de mers fara sa se asigure.A doua zi m-am prezentat la firma de asigurari cu toate documentele de la politie,inspectorul de daune ma pus sa completez o declaratie si sa fac si schema accidentului.Dupa ce a analizat documentele m-ia spus ca oricum procesul verbal de constatare de la politie nu are nici o valoare si in cazul nostru este culpa comuna si voi suporta jumatate din reparatii.Spuneti-mi va rog cum sa procedez si ce este de facut VA MULTUMESC FRUMOS!
Salut!
Spune-i inspectorului in asigurari sa-ti incheie actul de constatare , asa cum considera el ca ar fi mai destept decat agentul de circulatie, din care sa rezulte ca el stabilese culpa comuna a conducatorilor implicati in accident...si comunica-i ca ai sa contesti in instanta constatarea lui si ai sa soliciti si cheltuieli de judecata societatii la care este angajat...care pot fi mai mari decat dauna pe care trebuie sa o suporte....si vezi ce efect are....
Decizia agentului de circulatie nu poate fi infirmata decat de instante si pe baza unei expertize solicitata de instanta. Asa ca asiguratorul are mai mult de pierdut daca dosarul ajunge in instanta. Faceti-i sa inteleaga asta si poate vor veni cu picioarele pe pamant.