avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident minor, in depasire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident minor, in depasire

Invatati-ma si pe mine ce sa fac intr-o situatie ca aceasta.Intr-o intersectie din tara asta se intampla urmatoarele. banda de selectie pentru dreapta este ocupata de masini parcate pana la 15-20 m de intersectia semaforizata (dreapta cu verde intermitent) .la culoarea verde se pune in miscare coloana de masini .cand se poate,semnal dreapta si ma incadrez pe banda respectiva .aceasta manevra a incomodat un alt auto aflat in spatele meu,al carui sofer dorea acelasi lucru.soferul a devenit agresiv, claxoane ,blitzuri,etc. avand loc , intra in depasirea mea in intersectie,si dupa viraj, nemaiavand loc(din sens opus se apropiau autoturisme) intra in coliziune cu mine ,respectiv imi juleste portiera si aripa stanga fata , loganul lui fiind julit pe toata partea dreapta.
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 23:30, 7 Septembrie 2007
La intrebarea: "- ce ar trebui sa fac in situatia asta? ", raspunsul este: ar trebui sa incerci sa-ti ajustezi zgarieturile masinii.
Daca mai ai si alte intrebari, formuleaza-le.
nu stiu de ce nu a aparut intreg topicul . situatia a decurs in felul urmator ; soferul vinovat a plecat in tromba, eu m-am deplasat la circulatie ,, tamponari usoare'' pentru a reclama accidentul si urmatoarele,unde am intalnit soferul celalalt. am completat declaratia tip cu schita accidentului si culmea am fost gasit vinovat ca nu m-am asigurat la schimbarea directiei de mers(stanga!!!!) cu toate ca in stanga si sa fi vrut nu aveam cum sa virez ,in primul rand era coloana de masini ce astepta la semafor, si in al doilea rand nu este nici o intrare pe cca 500m ( doar o consolidare de beton ,continua, inalta de 2m si lunga de 350-400m),, militianul'' mi-a sugerat sa semnez p.v.deoarece amenda este mai mica in acest caz(4puncte) si raman si cu permisul,decat daca il retine pentru preschimbare si amenda 6 puncte( permisul este pe vechea adresa) ,am semnat!
Daca ati semnat inseamna ca intreaga vina va apartine,(adica ati fost de acord ca sunteti vinovat de producerea accidentului) asa cum a specificat ''militianul'' in procesul verbal.
Probabil ca cetateanul implicat in accident avea oarece relatii la politie.
Dupa parerea mea nu cred ca mai aveti ce sa faceti
Poti contesta in instanta acest proces verbal, insa iti va reveni tie sarcina sa demonstrezi in instanta ca lucrurile nu s-au antamplat asa cum scrie in PV ci in varianta pe care ne-ai povestit-o noua. Daca crezi ca vei reusi sa-ti sustii punctul de vedere in instanta si daca castigarea acestui proces iti va aduce beneficii mai mari decat timpul pe care il vei pierde in instanta atunci se merita sa incerci.
Conform "noului" cod rutier , pe care , din pacate, putini l au citit , nu mai zic si de invatat, semnalizarea in timp a schimbarii directiei de mers , obliga participantii la trafic , sa acorde prioritate celui care semnalizeaza. Dvs. trebuia sa va sustineti punctul de vedere atunci la fata locului , si sa nu semnati "ca primarul". Acum singura aparare in instanta ar fi sa demonstrati ca politistul v a intimidat si v a obligat sa semnati impotriva vointei dvs,ceea ce e greu dupa parerea mea, cum, la fel de greu mi se pare de aratat o posibila cardasie intre politist si celalalt sofer .In plus , timpul trece....aveti si martori care sa va sustina? Aici s ar incadra la categoria "invatatura de minte " .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)
Vinovat accident rutier dandandandandan dandandandandan Accident rutier E vorba de tatăl meu care a avut un accident de circulație destul de stupid și nu s- a înțeles cu celălalt șofer și va merge mâine ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)