avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vinovat accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vinovat accident rutier

Accident rutier
E vorba de tatăl meu care a avut un accident de circulație destul de stupid și nu s- a înțeles cu celălalt șofer și va merge mâine la.politie .Eu zic ca nu e vinovat ,dar poate cineva aici mă lămurește.Pe scurt la intersecție cu trei benzi tata pe banda din mijloc semaforul roșu.Toate cele trei benzi ocupate.Pe banda din dreapta un TIR.Din spate se apropie o ambulanță cu girofarul și sirena pornită.Tata ia dreapta de volan pentru a elibera cat de cat banda pentru trecerea ambulanței și intră cu mașină aproximativ jumătate de metru pe banda din dreapta in fata tirului cumva oblic. Soferul de pe TIR pleacă tata zice că nu se schimbase culoarea semaforului in verde și deabea trecuse ambulanta și intră în partea dreapta a mașinii tatălui meu care aștepta
și nu se pusese inca în mișcare(repet deabea trecuse salvarea). Soferul de pe tir considera că nu e vinovat că mașina tatălui meu nu avea ce căuta pe banda lui.Am explicat că tata a intrat oblic în fata tirului care stătea la semafor deci nu era în mișcare pentru a face loc ambulanței.
Intrebare e cine e vinovat .Tata că a intrat pe banda , dar repet a intrat în fata tirului cand acesta stationa la semafor că sa elibereze cat de cat banda pentru trecerea salvarii sau șoferul tirului care trebuia să fie atent și să nu plece și să intre în mașina tatălui meu chiar daca era pe banda lui?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2023
dandandandandan, utilizator
Nu avea ce cauta pe banda tirului, ramane doar de stabilit daca tirul a plecat pe rosu.
Sa mearga la.politie.
Asta sunt de acord că nu avea ce căuta în condiții normale, dar a eliberat banda că sa treacă ambulanta si după care știu aceasta are prioritate,nu i a tăiat calea tirului pentru că acesta nu era în mers.Si la plecare de pe loc pentru că lovitura e in spate șoferul tirului că a plecat pe verdele că a plecat pe rosu nu trebuia să se asigure?repet nu i a tăiat calea in timp ce tirul mergea.

gi-jane2 a scris:

Nu avea ce cauta pe banda tirului, ramane doar de stabilit daca tirul a plecat pe rosu.
Sa mearga la.politie.


Ați zis ca sunt 3 benzi, ambulanta își croiește drum pe mijloc, între sensurile de circulație, asa ca regula e sa te oprești pe banda ta, cât mai spre marginea din dreapta. Asa ca tatăl dvs., intrând pe banda 1 e vinovat.
dandandandandan a scris:
dar a eliberat banda că sa treacă ambulanta

Tocmai..tata era pe banda din mijloc din cele 3..Ambulanta nu putea să ocolească pe nici o parte cele 3 benzi pentru că și pe partea stângă și pe partea dreapta a bulevardului sunt borduri, flori plantate...ambulanta nu avea cum să treacă decât pe una din benzi..cel din spatele tatălui meu a tras și el dreapta in spre tir dar fiind paralel cu aceste a virat doar la.limita sa nu îl atingă...tata fiind primul la semafor a putut sa vireze puțin mai mult că sa elibereze drumul ambulantei

Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
Ok, am înțeles, ambulanța a "găsit " o cale între benzile 2 și 3, cei de pe 3 s-au dus cât mai aproape de bordura, iar cei din banda 2 s-au oprit cât mai aproape de marcajul dintre 1 și 2. Așa spune legea la art. 37 din Oug 195/2002 că trebuie să faci.

Se pare ca cineva a dorit mai mult și a intrat pe alta banda, în fața unui TIR, al cărui șofer nu vede din acel unghi în coltul din stinga jos, sub botul masinii, doar în cazul în care are o oglinda specială. Cel din spatele mașinii cu pricina a făcut aceeași manevra, dar nu a intrat pe banda 1 și ambulanța a trecut.

Dacă ați fi în locul poliției, cum ați judeca dpdv legal ? Nu familial-subiectiv .

Dacă sunt camere în zona, se poate lamuri după înregistrări și treaba cu verde/roșu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Prioritate semafor iustin_79 iustin_79 Vreau sa va intreb daca este corect, cum spun unii desi eu nu cred, ca atunci cand ai verde la semafor si faci dreapta pe un drum cu 2 benzi este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)