avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis trecere pe rosu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis trecere pe rosu

Salutare. De curand mi-a fost retinut permisul 30 zile pentru trecere pe rosu, dupa parerea domnului politist + 4 pct + amenda 195 lei in 48h. Situatia a fost cam asa:
Intr-adevar semaforul era rosu, dar eu m-am incadrat sa fac dreapta unde era verde intermitent. Depasind semaforul cu maxim 1 metru m-am decis sa fac stanga. M-am oprit, am asteptat sa vad ca pleaca cel din spatele meu care statea la semafor si am plecat, facand stanga intrand intr-o intersectie. Merg 300m, iese politistul de dupa un tir si ma ia la intrebari: Cum anume am ajuns in acea intersectie si daca nu cumva am trecut pe rosu. Vreau sa precizez ca el nu a vazut semaforul, in schimb nu stia cum anume am ajuns in acea intersectie. M-a intrebat de pe ce strada am intrat, iar eu bleg fiind i-am spus, in loc sa astept sa-mi zica el. El precizand ca oricum avea filmarea da a vrut sa vada si varianta mea. Vreau sa fac contestatie, avand un martor in masina si auzind aceste intrebari din partea politistului. Pot castiga sau totul este in zadar?
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2015
zzandreii123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:43, 20 Iunie 2015
Incerca-ti de aveti timp si avocat incercati nu aveti ce pierde.
Daca exista un semafor cu verde intermitent pentru vehiculele care intentioneaza sa vireze la dreapta inseamna ca strada respectiva are cel putin doua benzi de circulatie pentru sensul dvs. de mers. Dvs. puteati sa virati la dreapta chiar daca pentru celelalte directii de mers era rosu la semafor. Prin faptul ca v-ati razgandit si ati virat la stanga ati savarsit doua contraventii. Prima - ati efectuat aceasta manevra pe culoarea rosie a semaforului. A doua - Dvs. erati incadrat pe prima banda si aveati voie sa virati la dreapta pe verde intermitent si, eventual, daca semnalizarea rutiera permitea sa circulati spre inainte. In niciun caz nu aveati voie sa virati la stanga. Pentru virarea la stanga erati obligat sa va incadrati pe banda de langa axul drumului.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Galben intermintent ! rutiera -Christian- -Christian- Buna ziua, ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu o problema ? In caz ca avem culoarea rosie la semafor, pentru inainte si stanga, iar pentru dreapta ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)
Prioritate semafor iustin_79 iustin_79 Vreau sa va intreb daca este corect, cum spun unii desi eu nu cred, ca atunci cand ai verde la semafor si faci dreapta pe un drum cu 2 benzi este obligatoriu ... (vezi toată discuția)