avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire omniasig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire omniasig

masina gasita lovita in parcare , soferul vinovat gasit la fata locului , mergem la omniasig pen.tru declaratie amiabila , completam formular tip cu schema etc. , in care soferul vinovat semneaza si scrie clar ca se declara singurul vinovat de producerea accidentului . Pina aici totul o.k. , merg la service cu documentele de la omniasig , las masina urmind a se repara in citeva zile "la service nu semnez si nu mi se cere nici un formular de comanda sau accept de intrare in reparatie , nu se discuta de suma necesara pt. reparatii , etc.
peste 3 zile ma suna de la service sa ridic masina si ma anunta ca trebuie sa platesc jumatate din suma deoarece ominasig nu plateste decit 50%.
ma duc la omniasig , unde mi se spune ca intre timp fara sa ma anunte nimeni mi s-a reanalizat dosarul si ca au gasit culpa comuna , deoarece desii masina era parcata regulamentar linga trotuar , in loc permis , era parcata pe partea stinga si nu pe dreapta. am intrebat totusi ce culpa poate avea masina in acest caz , dar mi s-a raspuns ca nu are dar ca se incadreaza la parcare neregulamentara si ei au in regulile lor interne la parcare neregulamentara , despagubire 50%.
ma duc la service sa-mi ridic masina , motivind ca eu nu am comandat si acceptat nici o reparatie , formularul de reparatie care nu avea accept era de la omniasig.
nu am reusit sa-i conving ca de fapt imi sechestreaza masina si ca e treaba lor sa se descurce cu omniasig dc. au facut o reparatie pt. care nu au avut acordul.
am facut reclamatie la csa si astept raspunsul. Intre timp rugamintea mea este sa-mi comunicati cum pot sa-mi ridic masina din service in mod legal tinind cont de cele expuse mai sus.

multumesc,

Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:13, 28 Iulie 2010
Cereti lamuriri la asigurator cu privire la modul cum au incadrat evenimentul la culpa comuna. Pt. asta trebuia ca ambele masini sa fi incalcat o interdictie relativa. Sa va explice care sunt acestea si sa va arate unde este stipulata in conditiile lor aceasta clauza la care fac apel. Consider ca este un exces de zel din partea asiguratorului. Dar asta nu explica miscarile dv. ulterioare, pt. ca nu dv. dispuneti introducerea in reparatie ci asi guratorul si tot ei dau si acceptul de plata. Sechestrarea masinii in service este ilegala si va puteti adresa organelor de politie si daca nu vor vrea sa va ajute adresati-va instantelor.
Faceti uz de prevederile Codului rutier, care prevede:

Art. 63. -
(4) Se consideră parcare staţionarea vehiculelor in spaţii special amenajate sau stabilite şi semnalizate corespunzător.
(5) Vehiculul oprit sau staţionat pe partea carosabilă trebuie aşezat langă şi in paralel cu marginea acesteia, pe un singur rand, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. Motocicletele fără ataş, mopedele şi bicicletele pot fi oprite sau staţionate şi ate două, una langă alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna -culpa comuna Dan1312 Dan1312 Buna ziua , Doresc o a doua parere in cazul unui accident usor , in care eu pagubitul aflat in statioanare /parcat pe bulevard la intersectie acestuia cu o ... (vezi toată discuția)
Masina parcata neregulamentar accident ramius ramius Buna ziua. Acum doua zile am avut surpriza sa imi gasesc masina parcata facuta praf. Mentionez ca masina era parcata intr-un scuar la o intersectie si era ... (vezi toată discuția)
asigurari,cazul4.2 culpa comuna??? johny34 johny34 am avut masina parcata dupa o curba la stanga,3 sferturi pe domeniul public,in parcarea din spatele blocului,parcat pe partea dreapta,parcare nemarcata,fara ... (vezi toată discuția)