avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu sunt de acord cu detasarea! ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu sunt de acord cu detasarea! ce pot face?

buna seara.
am fost detasata la un alt loc de munca, pe aceeasi functie, de la 01.07.2010, numai ca nu am fisa postului nici pana azi si nu stiu clar ce am de facut! va rog sa-mi spuneti daca pot sa fac ceva, in conditiile in care locul de munca difera total de cel vechi ( ca si conditii! ), iar eu nu am semnat decizia de detasare. mentionez ca sunt "bugetara".
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters76351 , utilizator 10:12, 28 Iulie 2010
Detasarea reprezinta masura unilaterala dispusa de conducere pe timp limitat prin care functionarul public subordonat are obligatia da a indeplini functia publica in interesul altei autoritati sau institutii publice,unde urmeaza sa functioneze,de regula intro alta localitate.
Detasarea se dispune in interesul autoritatii sau institutiei publice care urmeaza sa-si desfasoare activitatea functionarul public,pentru cel mult 6 luni intr-un an sau cu acordul functionarului pentru o perioada mai mare.
Refuzul nejustificat al indeplinri detasarii,ca si al delegarii constitue abatere disciplinara care va angaja raspunderea functionarului public vinovat.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2010
bogosianu, utilizator
Detasarea se poate dispune numai daca pregatirea profesionala a functionarului public corespunde atributiilor si responsabilitatilor functiei publice pe care urmeaza sa fie detasat.
Functionarul public va putea refuza detasarea in cazul neasigurarii conditiilor corespunzatoare de cazare intr-o alta localitate ori al unor temeinice motive familiare
Daca sunteti functionar public, atunci trebuie sa stiti ca, functionarul public poate refuza detasarea daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) graviditate;
b) isi creste singur copilul minor;
c) starea sanatatii, dovedita cu certificat medical, face contraindicata detasarea;
d) detasarea se face intr-o localitate in care nu i se asigura conditii corespunzatoare de cazare;
e) este singurul intretinator de familie;
f) motive familiale temeinice justifica refuzul de a da curs detasarii.
multumesc pentru raspunsuri, dar am uitat sa precizez ca nu sunt functionar public ci, personal contractual iar detasarea este in acelasi oras.
Ar fi bine sa acceptati si sa solicitati mai multe detalii si fisa postului. Este o experienta noua,o oportunitate iar daca angajatorul nu respecta toate conditiile abia atunci puteti refuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare si detasare danielacr danielacr Buna ziua! In cazul in care am fost mutata temporar la un alt compartiment 6 luni, se poate continua cu detasare 6 luni fara acordul meu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Trecere pe un alt post ana55 ana55 Sunt functionar public,am studii superioare,am obtinut postul prin concurs la taxe si impozite.Pot fi obligata sa trec pe post de contabil ,daca nu vreau,si ... (vezi toată discuția)
Mutarea temporara si fisa postului pentru noul post danielacr danielacr Buna ziua. Am mai postat pe acest forum si in luna septembrie o intrebare privind mutarea temporara, pe care atunci am lamurit-o. Revin acum cu aceeasi ... (vezi toată discuția)