avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare

Sunt angajata din 2005 pana in prezent, la inceputul lunii iulie am fost anuntata verbal ca din 1 august voi primi preavizul de concediere. Mi-au spus ca in perioada preavizului nu trebuie sa ma prezint la servivi fiinca oricum imi vor plati acesta perioada.Motivul este desfiintarea postului, mentionez ca sunt casatorita si am vechime la acesata firma , am colege care locuiesc cu parintii deci nu inteleg care au fost criteriile de alegere al angajatilor disponibilizati. firma era in prag de faliment in luna ianuarie 2010 cand am aflat ca firma fusese cumparata de un om de afaceri din localitate, firma si-a schimbat denumirea doar in luna iunie pana atunci au avut dreptul de a folosi numele fostei firme Q din germania, restul datelor au ramas aceleasi. Nu ar fi trebuit sa ne faca un act aditional avnd in vedere ca denumirea sa schimbat?
Caut motive pt a merge in instanta cu firma respectiva am auzit ca ceva nu e inregula dar nu stiu ce anume si eu am fost concediata din alte motive sefa nu ma prea suporta. Va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 3 August 2010
Ati primit decizia de concediere?
Daca au trecut 30 de zile de la comunicarea acesteia, n-o mai puteti contesta la Tribunal.
Nu am primit trebuie sa o primesc doar la sfarsitul lunii august nu am primit nici preavizul inca.
Atunci e prematur sa vorbiti de actionat in judecata. Daca colegele dvs. ocupa posturi de natura celui ocupat de dvs. ar trebui sa se faca o selectie. Criteriile de selectie le gasiti in contractul colectiv de munca unic la nivel national. Il gasiti pe Internet.
Dupa ce primiti decizia o putti contesta in 30 de zile la Tribunalul de domiciliu
Nu mi se pare corect ce se intamla in firma respectiva nu vreau sa actionez acum doar ma documentez sa nu las totul pe ultima suta de metri cum se spune .Multumesc pentru raspuns voi incerca sa vizualizez criteriile din cotractul colectiv de munca la nivel national.

Alte discuții în legătură

Desfiintarea unitatilor protejate cosmin311 cosmin311 Dupa cum se vede cu noul OUG privind desfiintarea unitatilor protejate, Eu sunt persoana cu handicap accentuat si lucrez de 8 ani in aceasta societate prin ... (vezi toată discuția)
Preaviz lacra25 lacra25 am primit preaviz eu si inca 8 colegi din firma pe motiv ca firma are dificultati economico -financiare.deci s-a inchis restaurantul unde lucram.dar in oras ... (vezi toată discuția)
Concediere art 65 alin 1 cristian_z cristian_z ma aflu in postura de deveni somer.Conform art 65 alin 1 CIM,dar date find continutul protectiei sociale fiind unic ntretinator l familiei care cuprinde 4 ... (vezi toată discuția)