Sunt angajata din 2005 pana in prezent, la inceputul lunii iulie am fost anuntata verbal ca din 1 august voi primi preavizul de concediere. Mi-au spus ca in perioada preavizului nu trebuie sa ma prezint la servivi fiinca oricum imi vor plati acesta perioada.Motivul este desfiintarea postului, mentionez ca sunt casatorita si am vechime la acesata firma , am colege care locuiesc cu parintii deci nu inteleg care au fost criteriile de alegere al angajatilor disponibilizati. firma era in prag de faliment in luna ianuarie 2010 cand am aflat ca firma fusese cumparata de un om de afaceri din localitate, firma si-a schimbat denumirea doar in luna iunie pana atunci au avut dreptul de a folosi numele fostei firme Q din germania, restul datelor au ramas aceleasi. Nu ar fi trebuit sa ne faca un act aditional avnd in vedere ca denumirea sa schimbat?
Caut motive pt a merge in instanta cu firma respectiva am auzit ca ceva nu e inregula dar nu stiu ce anume si eu am fost concediata din alte motive sefa nu ma prea suporta. Va rog ajutati-ma.
Atunci e prematur sa vorbiti de actionat in judecata. Daca colegele dvs. ocupa posturi de natura celui ocupat de dvs. ar trebui sa se faca o selectie. Criteriile de selectie le gasiti in contractul colectiv de munca unic la nivel national. Il gasiti pe Internet.
Nu mi se pare corect ce se intamla in firma respectiva nu vreau sa actionez acum doar ma documentez sa nu las totul pe ultima suta de metri cum se spune .Multumesc pentru raspuns voi incerca sa vizualizez criteriile din cotractul colectiv de munca la nivel national.
Preaviz
lacra25
am primit preaviz eu si inca 8 colegi din firma pe motiv ca firma are dificultati economico -financiare.deci s-a inchis restaurantul unde lucram.dar in oras ... (vezi toată discuția)