avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... infiere si derptul la mostenre
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

infiere si derptul la mostenre

am fost infiat la virsta de 2-5 luni de catre sora mamei naturala.
eu sunt singurul copil am 30 de ani
relatia cu mama este tensionate( nu ma mai suporta, comunicam numai strictul necesar) cu tata ma inteleg bine . in ultimul conflict mama printre multe cuvinte de duh a mai spus ca ma desmosteneste si vinde apartamentul si ma lasa pe drumuri
in situatia asta ce ma sfatuiti sa fac?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 07:30, 28 Iulie 2010
Cand spuneti "mama" va referiti desigur la mama adoptiva.
Daca vinde nu aveti ce face, in timpul vietii dispunem cum dorim de bunurile noastre.
Daca nu vinde si va "dezmosteneste", adica face testament in falvoarea altcuiva, puteti ataca acel testament dupa decesul mamei, in calitate de descendent sunteti mostenitor rezervatar si aveti dreptul la rezerva succesorala.
Copiii adoptati au aceleasi drepturi ca si copiii naturali.
Indicat ar fi sa ingropati securea razboiului cu mama.In primul rand pt ca va crescut si merita asta.Apoi, daca vinde apartamentul veti ramane fara mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiii infiati si desfierea liutza50@yahoo.com liutza50@yahoo.com buna ziua.am si eu o intrebare....acum 10 ani am fost infiata si batrana care m-a infiat mai are o fata infiata,eu am acu 29 ani,cealalta are in jur de 40 de ... (vezi toată discuția)
Consecinte infiere la mostenire masso masso buna ziua! va relev urmatorul fapt: 2 frati, chiar gemeni; unul este infiat cand erau mici de catre fratele tatalui lor- devin deci oficial, veri; mama lor ... (vezi toată discuția)
- poate beneficia e mostenire? dmh dmh - un om care a fost infiat de cineva, dar a fost crescut in totalitate de parintii naturali si care nu si-a ajutat cu nimic parintii adoptivi, poate beneficia ... (vezi toată discuția)