avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibil furt supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibil furt supermarket

Intru destul de des in supermarket(la cumparaturi) cu ochelarii de soare pe care i-am cumparat din acelasi supermarket fara ca cineva sa-mi spuna ceva.Intrebare.:Pot fi acuzat de furt la un moment dat de catre magazin atunci cind ies cu ochelarii,neavind bonul la mine(pt.ochelari)si in conditiile in care ochelarii expusi la vinzare nu au nici un antifurt?(de curiozitate intreb).
In asemenea situatii e bine ca la intrarea in magazin sa-i aratati la angajatii de la intrare si va pot pune o mica eticheta colanta pe ei, astfel incat, oricand veti fi intrebat, sa puteti demonstra ca sunt cumparati inainte.
Asa se procedeaza cu orice produs cu care intrati in magazin, brichete, sticle de apa, dulciuri ambalate, pachete de tigari nedesfacute etc.
Da' ce suntem teroristi la trecerea prin aeroport ? Sa dovedeasca aia ca-i produsul lor, daca au cum. Daca nu, mult succes. N-au ce sa faca.
BX a scris:

Da' ce suntem teroristi la trecerea prin aeroport ? Sa dovedeasca aia ca-i produsul lor, daca au cum. Daca nu, mult succes. N-au ce sa faca.

e destul de usor, mai ales daca exista si o camera de luat vederi care arata cum persoana ia ochelarii din raft si ii pune pe cap, dupa ce le rupe eticheta ;)
Consider ca este mai bine sa luam toate masurile pentru a evita astfel de situatii, atat de neplacute, inainte de a intra in magazin, sa fim noi atenti daca obiectele pe care le avem asupra noastra pot fi expuse la vanzare si in magazinul respectiv, cu atat mai mult cu cat stim ca am cumparat un produs din acel magazin la o data anterioara. Scutim timp pierdut si nervi pentru a demonstra la casa ca am avut acel produs inainte de a intra in magazin.
amitza a scris:

e destul de usor, mai ales daca exista si o camera de luat vederi care arata cum persoana ia ochelarii din raft si ii pune pe cap, dupa ce le rupe eticheta ;)

Asta e cazul in care s-a comis un furt, nu cazul in care ai venit din afara cu ei si te ia cineva la intrebari.

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in alt magazin (pentru ca nu aveam bonul la mine) ContSters350169 ContSters350169 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un ... (vezi toată discuția)
Inselat la supermarket, diferenta pe bon Lulica Lulica Buna seara Deschid acest nou topic doarece nu am gasit in forum decat furt DIN supermarket. Problema mea vizeaza \\"cealalta\\" parte. Nu vreau sa aduc in ... (vezi toată discuția)