avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselat la supermarket, diferenta pe bon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselat la supermarket, diferenta pe bon

Buna seara

Deschid acest nou topic doarece nu am gasit in forum decat furt DIN supermarket. Problema mea vizeaza "cealalta" parte. Nu vreau sa aduc in discutie pretul care difera intre raft si casa, calitatea unor produse ambalate sau ceva asemanator. Ma refer strict la furtul pe bonul de casa. Mi s-a intamplat de cateva ori sa gasesc pe bonul meu un produs pe care nu l-am achizitionat, un produs trecut de doua ori sau cu o cantitate mai mare, dar "isteria" m-a apucat zilele trecute cand am cumparat doua caserole de fursecuri de 200-250g fiecare, care, desi ele costau in jur de 10 lei bucata, mi-au fost taxate la kilogram, adica am platit 60 de lei pe amandoua. Am observat abia dupa ce plecasem din magazin (studiam bonul la un semafor...) m-am intors si mi s-au returnat banii. Nu comentarii, nu verificari, nici macar nu s-au mai scanat o data produsele sa se vada daca este o eroare. Adica daca mai pica vreun fraier care nu se prinde cu atat mai bine.
Citind toate topicurile cu furt DIN supermarket vad ca ei cheama imediat politia, se face dosar penal iar individul respectiv cel mai probabil capata o pedeapsa. Personal am patit o asemenea "umilinta" cu unul dintre agentii de paza care m-a "retinut" mai bine de un sfert de ceas controlandu-mi bonul si cosul deoarece i se suflase in casca ca as fi ascuns un produs in ambalajul altui produs; abia cand m-am enervat bine de tot mi-a spus ce cauta de fapt si i-am aratat cutia de ace de 2 lei pe care o sprijinisem de un ambalaj ca sa n-o pierd din cos si pe care, evident, o platisem si figura pe bonul meu.
Nu contest ca exista si greseli umane dar, deja mi s-a intamplat de prea multe ori ca sa nu suspectez si o intentie in a fi furat.
Cum ma sfatuiti sa procedez la o viitoare "intamplare"? Sa chem politia?
Cel mai recent răspuns: ContSters287867 , utilizator 20:51, 11 Noiembrie 2014
Aceste fapte nu se incadreaza la furt, poate doar la inselaciune daca s-ar putea demostra reaua intentie si persoana responsabila. Slabe sanse.
Sfatul meu: nu mai mergeti la magazinul cu pricina. Daca totusi sunteti nevoita, cumparati putin si nu plecati din raza camerelor de luat vederi de la casa pana nu ati verificat bonul. Eu imi notez si pretul de pe raft si-l compar cu cel de pe bon (daca am multe produse).
Mi s-a intamplat sa se incerce si "filarea" unei bancnote de 10 de catre casiera, cand a numarat banii in fata mea, incercand sa mi-i plaseze fara ca eu sa-i mai numar odata ( a fost cu intentie pentru ca s-a cam invinetit duduia ). Am patit si trecerea de 2 ori a aceluiasi produs nu unul dupa altul, din eroare, ci la distanta de mai multe pozitii, desi eu cumparasem doar o bucata din acel produs. Bonul avea peste 50 de linii. Acasa am facut inventarul. Am facut plangere si mi s-au returnat banii...ce fac ei cu salariata lor nu e treaba mea. Oricum sunt si ei satui de "competentele" lor, le schimba ca pe servetele nazale.
Politia nu vine pentru asa ceva. Dar OPC-ul, da. Si inca bucurosi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in alt magazin (pentru ca nu aveam bonul la mine) ContSters350169 ContSters350169 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un ... (vezi toată discuția)
Se poate restitui un produs la magazin? mihaela495 mihaela495 Am achizitionat de curand un generator electic cu intentia de a-l folosi in scop casnic. Ulterior, citind instructiunile am constatat ca nu este compatibil cu ... (vezi toată discuția)
Consumarea produselor în supermarket înainte să fie achitate poate fi considerată furt? am fost amenințat cu poliția din acest motiv, deși am pus produsul înapoi coș după ce l-am desfăcut Valentim.77 Valentim.77 Bună ziua. Zilele trecute am fost pus intr-o situatie putin jenanta. Eram cu sotia si cu copilul la cumparaturi, celui mic i sa facut sete asa ca am deschis o ... (vezi toată discuția)