Buna ziua!
Am o firma la care sunt asociat unic, deschisa in 2004. Am avut activitate putina, practic firma a mers cca. 1 an, iar in 2009 am suspendat activitatea pentru 3 ani. Nu mai am de gand sa o mai activez, pentru ca am deschis PFA si activitatea pe SRL nu-si mai are rostul. Contabilul imi depune actele semestrial, am regim derogatoriu, iar firma nu are datorii, deci este curata. Am deschis aceasta firma fiindca asa era la moda in acei ani si mai mult am investit decat sa produc.
Cum sa procedez, eventual la sfarsitul perioadei de suspendare, pentru a lichida aceasta firma?
Mentionez ce eram platitor de TVA si s-a radiat din oficiu acest lucru. (o treaba buna).
Multumesc!
Asa cum a remarcat si colegul, indepliniti toate conditiile pentru a alege desfiintarea firmei prin procedura voluntara.
Veti intocmi, mai intai, un dosar de dizolvare, pe care il veti depune la Registrul Comertului. Veti astepta ca Decizia asociatului unic sa fie publicata in Monitorul Oficial si sa treaca si cele 30 de zile de la publicare, dupa care veti putea depune Dosarul de Radiere impreuna cu Bilantul Contabil de Lichidare.
Intreaga procedura dureaza aproximativ 2 luni, iar taxele catre Registrul Comertului ajung pe la 450 - 500 lei.
Dizolvare srl
Monica H.
Buna ziua,
Care este cea mai simpla si mai putin costisitoare procedura pentru dizolvarea unui SRL cu asociat unic care in momentul de fata are activitatea ... (vezi toată discuția)
Radiere srl
ContSters182367
Poate ma ajutati cu un sfat va rog.
Am o societate comerciala, unic asociat, nu am activitate, neplatitor de tva, nu am suspendat-o. Inca tin contabilitatea ... (vezi toată discuția)