avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instiintare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instiintare preaviz

Buna-ziua,
am primit o instiintare de preaviz prin care mi se spune ca "avand in vedere reorganizarea activitatii si reducerea costurilor,postul ocupat de dvs se desfiinteaza incepand cu data de 22.07.2010".Marea mea nedumerire consta in faptul ca nu-mi pot imagina cum firma isi poate desfasura in continuare activitatea fara departamentul la care am lucrat, respectiv administrativ.Pe langa acest lucru, mentionez ca nu am primit nici salariul aferent lunii iunie, salariu care trebuia platit, cf contractului individual de munca, pe data de 6 a lunii, raspunsul pe care l-am primit fiind "nu avem bani,incercam sa facem ceva pana la sf acestei saptamani".Bun, dar eu ma intreb, la ce mai exista acest CIM, pt ca mai marii nostri sefi nu ne-au facut un contract colectiv, care,din cate am inteles ,ar fi obligatoriu la orice societate????Si ma mai "doare" un lucru: in urma cu o saptamana am fost sunat de tipa de la resurse umane care,prin telefon,mi-a spus ca deoarece este jumatatea anului,trebuie sa-mi fac o cerere de concediu........desi probabil ea stia de ceea ce o sa se intample! Cerere pe care,de altfel, nu am semnat-o personal.........altcineva a semnat in locul meu,pt ca nu-mi mergea scaner-ul,am rugat acea persoana sa o semneze si sa o trimita ea..... acum stau si ma gandesc ca poate "le-am platit cu aceeasi moneda",ar trebui sa ma duc la resurse umane si sa cer sa-mi arate daca pe aceasta cerere este intr-adevar samnatura mea.In fine, una peste alta, cert este faptul ca cele 2 salarii si jumatate s-ar putea sa nu le mai vad in veci, de aceea, va rog sa ma sfatuiti ce cale juridica as putea urma in ceea ce priveste cele de mai sus.Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: un_catalin , utilizator 14:34, 28 Iulie 2010
D-le George,
eu unul n-am facut nici o greseala......femeia despre care vb si CEO-ul,au ajuns la concluzia ca FIECARE trebuie sa-si faca fisa de post singur. Iar cand te convoaca la sedinte si te intreaba de ea, nu poti raspunde ca nu e obligatia ta, pentru ca iti dadea termen de X ore, cum de exemplu ne-a obligat pe toti sa semnam ori pt DA, ori pt DEMISIE!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva - criterii de stabilire a ordinii de prioritati constantina ghita constantina ghita :D In decizia de concediere (colectiva) este obligatoriu conform art. 74 C.M. sa se menţioneze "criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conf. art. ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul e munk MANITOU MANITOU BUNA ZIUA.am un contract de munk individual pe perioada nedeterminata,iar in cadrul firmei sant probleme si vom fi dati afara un nr de aprox.18 angajati ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Datorita dificultatilor economice, in sensul ca luna de luna suntem pe pierdere, conducerea societatii a hotarat sa trimita in somaj jumatate din ... (vezi toată discuția)