avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ITP expirat si accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ITP expirat si accident

Daca o masina a fost implicat intr-un accident fara a avea ITP-ul la zi, adica valabil, care ar fi pedeapsa ce se poate lua de catre organele de urmarire penala?..cazul inca este in faza de investigatie la politie....masina apartinea societatii comerciale, atunci cine raspunde pentru prejudiciu creat celellate masini ( porshe cayenne)? administratorul firmei sau angajatul care se ocupa cu astfel de probleme?este vorba despre un prejudiciu de aproximativ 30.000 euro

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:31, 3 August 2010
nu inteleg de ce se pune problema raspunderii penale. Mai sunt si alte aspecte pe care nu le-ati mentionat? Asa cum ati prezentat dvs. situatia este vorba de o simpla contraventie care se sanctioneaza dupa cum urmeaza:Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
1. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al cărui termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat;

In plus, societatea de asigurari a persoanei vinovate va suporta contravaloarea reparatiei masinii avariate.
eu m-am interesat in numele societatii persoanei vinovate. dar daca itp-ul este exporat trebuie sa suportam noi contravlaorea reparatiei nu societatea de asigurari. asa au zis cei de la politie
Asiguratorul RCA are obligatia de a despagubi partea prejudiciata si in cazul in care nu au fost respectate obligatiile legale de ordin tehnic cu privire la starea si siguranta vehiculului.
Masina care apartinea Societatii Comerciale trebuie si ea reparata.Chiar daca exista o asigurare CASCO,aceasta nu va ajuta.Asiguratorul poate invoca problema la care ati facut referire,este excludere la plata.

Trebuie lamurite cateva aspecte cu privire la producerea accidentului pentru a vedea ce tip de asigurare va plati despagubirea?
1. daca salariatul e vinovat de accident si banii se vor cere de la asiguratorul CASCO, acest aspect cu ITP-ul trebuie lamurit citind contractul de asigurare si anume, cititi rubrica:" excluderi". Aceasta intrucat fiecare firma de asigurari are propriul model de contract pt.bunuri si acela e aplicabil;
2. Daca accidentul s-a produs din vina unei terte persoane participante la trafic, se vor incasa banii de la asiguratorul RCA al cond. auto. vinovat si nu va avea nici o relevanta ca nu exista ITP-ul la zi .
Trebuie vazut ce fel de accident a fost. O expertiza tehnica poate arata daca lipsa ITP a provocat accidentul. Oricum vina o poarta compartimentul tehnic al angajatorului si nu dv. Lasati problema pe mana instantelor. Va urez succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent rca danav_ danav_ Buna ziua! Am o intrebare urgenta. Daca ai ITP (inspectia tehnica periodica) expirat mai beneficiezi de asigurare RCA in urma unui accident de care nu te faci ... (vezi toată discuția)
Polita casco-itp expirat turkn turkn Daca masina avand asigurare casco este implicata intr un accident,dar in momentul accidentului verificarea tehnica periodica era expirata de 5 zile,exista ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)