avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie de drept
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie de drept

Am si eu o intrebare legata de salariile compensatorii cuvenite o data cu iesirea la pensie. Mama mea a depus dosarul de pensie, la limita de varsta, pe data de 13 mai 2010 si am vazut ca exista o ordonanta din 1 iunie 2010 care spune ca nu se mai dau aceste salarii compensatorii. Decizia de pensionare inca nu i-a venit. Mai are dreptul sa ia aceste salarii? Mentionez ca in unitatea in care a muncit au fost persoane care au luat aceste salarii compensatorii chiar in luna iunie si ei i s-a rapuns ca nu mai are dreptul conform acelei ordonante.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:18, 28 Iulie 2010
Este vorba de Legea 118/2010, care se aplica de la 03.07.2010:
Art. 9. — Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei legi nu se mai acorda ajutoare sau, dupa caz, indemnizatii la iesirea la pensie, retragere ori la trecerea in rezerva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatii la iesirea la pensie lenusa1969 lenusa1969 La iesirea la pensie a unei secretare se scoala se mai dau salarii compensatorii? Stiu ca exista Legea 118/2010, care se aplica de la 03.07.2010: Art. 9. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie acordata la iesirea la pensie miha80 miha80 Am si eu o intrebare, poate ma puteti ajuta, va rog! Mama mea a lucrat in invatamant si s-a pensionat incepand cu 1 iulie 2010, limita de varsta. as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la iesirea la pensie lumy23md lumy23md am iesit de 3 luni la pensie anticipata din invatamant,o colega care a iesit acum7 luni,dar pe caz de boala, a auzit ca ar putea lua doua salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)