avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante locatari in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante locatari in bloc

Buna ziua,
In blocul in care locuiesc sunt retantieri a caror datorie cumulata este ff mare - 18600 Ron.
Din cauza acestor datorii (insemnand FACTURA CURENTA si cateva penalitati)am primit nenumarate somatii de la RADET urmate de oprirea apei calde, a caldurii in mijlocul iernii. Si vara a fost sistata furnizarea apei calde o perioada luuunga de timp exact cand erau temperaturile acelea infernale in Bucuresti.:training:
In sfarsit problema s-a rezolvat temporar prin plata facturii restante si a penalitatilor din FONDUL DE RULMENT (adica tot din banii celor care plateau si inainte).
Asociatia a incercat recuperarea debitelor de la restantieri pe cale amiabila daaar...NIMIC!! Mai ales ca vine iarna si nu stiu cum vom trece.....FARA CALDURA!!
Am auzit ca ar exista anumite firme de recuperare debite. Ma puteti ajuta cu detalii?
Cu multumiri, Maria
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
maxia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 11:51, 30 Iulie 2010
Cu durata unui proces sigur ati exagerat..
Actiunea este scutita de taxe. Daca depuneti la dosar cele enumerate de mine in primul mesaj postat (hotararea adunarii generale cu privire la cuantumul pealitatilor de intarziere, modul de calcul al penalitatilor ce rezulta din fisele individuale ) si eventuale precizari, este tot de ce are instanta nevoie pentru a se pronunta.
Citarea debitorului de face legal de instanta, iar daca exista dovada citarii , chiar daca debitorul nu se prezinta si fiind procedura indeplinita , instanta se pronunta. In plus ca puteti solicita judecarea cauzei in lipsa, asa cum procedeaza toate asociatiile...
NU stiu ce va retine a deschide actiunile in instanta, pentru asociatii este gratuita, iar recuperatorii nu o fac pe gratis..
Aveti fondul de rulment, dar tineti seama ca, cei care au adunat acest fond, isi vor da seama , in scurt timp ca ei de fapt, din banii lor platesc pentru cei care nu au achitat fondul si nici intretinerea... NU e corect, fata de ei..
Mai mult de 2 sau 3 termene, instanta nu tine o actiune de pretentii ale asociatiilor de proprietari. Va garantez....
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
As fi vrut sa fie o exagerare....dar din pacate nu este. Asociatia a angajat un avocat care nu stiu ce eforturi depune in acest sens. Stiu doar ca si el costa.....si obtine amanari peste amanari ale procesului. Initial proprietarul nu avea partajul facut - s-a facut partajul, apart.era si pe numele sotiei, care nu statea acolo......si peste toate acestea baiatul proprietarului este AVOCAT si obtine si el tot felul de amanari, peste amanari......si gaseste tot felul de chichite avocatesti!
La acelasi lucru am facut si eu referire cand am mentionat fondul de rulment.....nu poti plati la infinit din el facturile tuturor!!....
Inteleg ca asociatiile de proprietari beneficiaza de anumite facilitati in instanta, gen scutire taxa timbru......
Ce ne sfatuiti in continuare...cum sa procedam, pentru a rezolva situatia cat mai repede?
Este nevoie de un avocat in instanta?

Va multumesc pentru raspunsuri
Nu este nevoie de avocat in instanta, urmati instructiunile date de @Indines si cu lamuriri suplimentare va puteti prezenta in instanta.
Dupa cateva amanari din cauza ca nu sunteti familiarizati cu procedurile...o sa invatati si o sa fiti "asi" in datul restantierilor in judecata! :)
Se pare ca nu ati citit mesajele postate. ..
Am scris ca actiunile sunt scutite de taxe, puteti cere judecarea si in lpsa daca doriti, iar daca vreti sa va prezentati depuneti o delegatie la dosar.
NU este necesara angajarea unui avocat.. (si asa ati cheltuit destul din fondul de rulment
TRebuie sa depuneti actiunea in doua exemplare, copiile dupa hotartarea adunarii generale cu privire la penalitatile stabillite rau -platnicilor, fisele de evidenta , fisele individuale ale debitorului, din evidenta asociatiei,. Pe toate aceste copii trebuie ca administratorul sa se semneze sa stampileze si sa scrie "conforme cu originalul"
Aveti pe internet MODEL actiune de chemare in instanta - ale asociatiilor de proprietari.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Dar imi puteti spune urmand calea sugerata de dvs, in aceasta cerere de "Actiune de chemare in instanta" se vor mentiona si sumele reprezentand cheltuielile de judecata ale restantierului cu 15000 ron, din procesul actual (aprox. 4200 Ron)?

Alte discuții în legătură

Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta al asociatiei ? Daniel4x4 Daniel4x4 Buna seara ! Asociatia noastra a desemnat-o pe d-na Administrator pentru a ne reprezenta in instanta in procesele deschise pentru recuperarea restantelor de ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pentru refacerea hidroizolatiei blocului rhuna_sara@yahoo.com rhuna_sara@yahoo.com in blocul in care locuiesc sunt 20 de familii.17 au fost de acord cu repararea hidroizolatiei care era sub orice critica.pentru a responsabiliza toti locatarii ... (vezi toată discuția)