Buna ziua,
eu sunt in somaj pana pe 1.08.2010 si as vrea sa stiu daca ma angajeaza cineva acum,este scutit de taxe pentru mine 6 luni?daca asa este legea,si daca in cazul meu se mai aplica?:sorry:
multumesc.
Buna ziua,
am complectat C.I.M cu data de azi,asa cum mi-ati spus dvs. a semnat si stampilat patronul contractul si m-am dus tot azi cu actele,m-a inscris ca si angajat al societatii respective dar nu mi-a dat acel formular de conventie 13/2010,a spus ca patronul trebuie sa mearga la ITM sa inregistreze contractul si apoi vine patronul cu contractul si nu stiu ce de la contabila,o denumire ciudata si ii da lui acel formular,dar azi nu mai are cum sa mearga la ITM,are ceva daca nu este facut in aceeasi zi ?formularul ala poate sa il ia si in alta zi?astia de aici nu te ajuta cu nimic,te plimba pe drumuri aiurea....daca nu a-ti fi dvs.#-o
1. Nu-i nici o problema, angajatorul se poate duce si maine sau luni.
2. I se vor da niste formulare de completatsi de semnat.
3. Dvs. nu mai aveti treaba cu asta, acum este problema angajatorului, daca vrea sau nu sa incheie conventia cu AJOFM.
presupun ca asta trebuie sa faca angajatorul...bine ca am scapat eu :))
depune situatia privind locurile de munca vacante (formular tipizat);
- depune instiintarea ca angajeaza somer (formular tipizat);
- persoana pe care urmeaza s-o incadreze primeste o dispozitie de repartizare si totodata se face dispozitia ca inceteaza indemnizatia de somaj.
Celelalte proceduri (incheierea CIM, depunere la ITM, etc.) sunt identice ca in cazul altor angajari.
multumesc din suflet pentru ajutorul acordat =D> :)
Angajare din somaj
haiducu
am gasit doua fete care sunt in somaj ,si vreau sa le angajaez in s.c la care sunt administrator. va rog sa-mi spuneti cine trebuie sa mearga la ajofm pentru ... (vezi toată discuția)
Angajare someri
septimiu_f
Ca si angajator de ce avantaje pot beneficia la angajarea de someri in urma deschiderii unui punct de lucru. Mentionez ca am dat in somaj un angajat prin ... (vezi toată discuția)