in urma cu o luna firma de telefonie fixa cu care aveam contract pana in decembrie anul acesta mi-a reziliat contractul din cauza intarzierilor la plata si acum daca vreau sa nu platesc taxele de reziliere trebuie ,conform celor spuse de ei,sa imi refac abonamentul la aceeasi suma si tot pe perioada de 3 ani cat a fost inainte ,daca nu vreau atunci trebuie sa platesc o suma mare pentru ca nu am respectat contractul!
nu mi se pare corect cu toate ca am intarzi8at cu plata abonamentului ,cand am mers sa platesc o parte din el mi-au spus ca mi-au desfiintat abonamentul si reziliat contractul si mai aveam f putin de platit
se poate face ceva in baza noii legi,sau legea se aplica numai pentru contractele care se vor face de acum inainte?
multumesc
Normal legea nu retroactiveaza insa aceasta lege se aplica si pentru contractele incheiate inainte de aparitia acesteia. Daca taxa de reziliere nu este justificata atunci aceasta se considera o clauza abuziva, in sensul legii, insa daca se justifica, in parte, atunci se poate aplica despagubirea in raport de prejudiciul efectiv suferit si dovedit, prin probe,de societatea de telefonie.
Daca eu doresc sa reziliez contractul de Romtelecom inainte de scadenta care e la anul in iulie 2011 pot (fara sa achit in avans lunile de abonament)? Legea nu specifica explicit ,spune doar -taxe, care erau de fapt in majoritatea cazurilor sume aferente abonametului pe lunile pana la expirare.