avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Primire factura restanta la 5 luni de la rezilierea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Primire factura restanta la 5 luni de la rezilierea contractului

Buna ziua,

In luna octombrie 2012 am reziliat contractul cu Romtelecom si la inchiderea lui nu am fost informata ca ar exista debite restante.
In luna martier 2013, la 5 luni de la reziliere, am primit o factura in care se specifica ca ar exista un debit considerabil, ca urmare a unor facturi neplatite emise anterior inchiderii contractului.
Mentionez ca la locatia respectiva a locuit un chirias, eu ca proprietar nestiind despre valoarea sau existenta facturilor respective.
Nu ar fi trebuit sa fiu informata in legatura cu aceste restante la incheierea contractului, sau sa nu se fi inchis contractul pana la achitarea lor?

Va multumesc anticipat. Stima!
Cel mai recent răspuns: RealZZZZ , utilizator 19:06, 4 Aprilie 2013
Daca ati cerut reziliera, aceasta opereaza chiar daca aveti restante. In multe cazuri opereaza de drept, deci nu are legatura cu datoriile decat daca ar fi motivul rezilierii. Sa aveti grija cu Romtelecomul, deoarece ,,le place sa castige la facturi''. Lunar, furnizorul de telefonie v-a emis facturi, pe care le puteti verifica si compara cu ce aveti pe chitante. La momentul rezilierii, acel furnizor de telefonie, era dator sa va informeze cu privire la restantele pe care le aveti si cu privire la eventualele despagubiri de reziliere pe care trebuie sa le suportati, daca este cazul. In multe cazuri, astfel de informari se fac prin posta, deci este posibil ca ei sa-si fi indeplinit aceasta obligatie fara ca dvs. sa stiti.
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului !
Am avut si eu o neplacere cu cei de la romtelecom . Am avut un contract la ei ce consta in telefon+ internet+ antena dolce. In momentul cand am vrut sa renunt la contract dupa aproximativ 1 an de zile, pentru ca m-am mutat undeva la tara, mi-sa spus cu nonsalanta ca daca vreau sa renunt la acel contract , trebuie sa platesc daune si taxe de reziliere in valoare de aproximativ 300 de euro. Am refuzat categoric sa platesc acele taxe care mi-sau parut abuzive si ca sa nu dau atatia bani aiurea am cerut in baza unei clauze contractuale sa imi faca mutarea abonamentului la noua adresa de la tara , unde spre surprinderea mea, Romtelecomul nu avea acoperire. Gasind o alta clauza in contract care zicea ca daca romtelecom nu este capabil sa imi furnizeze serviciile, contractul va inceta fara nici o despagubire materiala din partea mea am insistat sa mi-se mute acel abonament la noua adresa, daca nu, sa se rezilieze contractul. Bineinteles ca nu s-a intamplat nici una nici alta, iar dupa 8-9 luni sumele pe care eu le "datoram " celor de la romtelecom crescusera undeva la 600 euro. Am fost sunat si in repetate randuri de niste terte firme de recuperare cu fel de fel de amenintari de executare silita. Dar dandu-le cu , contractul in nas ca sa zic asa, intr-un final au renuntat la o parte din taxele ce le impusesera si in prezent inca am o restanta de 500 lei ce mi-a venit dupa data in care eu am cerut rezilierea sau mutarea abonamentului. Acum sunt aproximativ 2-3 ani si inca mai verific din cand in cand contul meu online de la romtelecom ca sa vad daca au mai adaugat ceva la "restante" dar vad ca au ramas la fel cu suma de 500 lei . Nu voi platii nici macar aceasta suma, deoarece aceasta a fost emisa cand eu eram cu soldul la zero, si chiar aveam o cerere de mutare a abonamentului. Practic ei au lasat inca 3-4 luni de contract la o adresa la care eu nu mai locuiam .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract romtelecom buna ziua, sunt un abonat al romtelecom la telefonia fixa, de mult timp, si , de curand am contractat si un alt serviciu de la ei, respectiv dolce ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract servicii romtelecom Corina40 Corina40 Am fost posesoarea unui contract de furnizare servicii de telefonie, televiziune si internet cu Romtelecom. Am solicitat rezilierea contractului renuntand ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom (dolce) pentru eliminarea programelor din pachetul mediapro bogapostu bogapostu Buna seara, Incepand cu data de 03.01.2013, canalele trustului Mediapro, (8 canale SD si 3 HD) vor fi scoase din grila Dolce DTH a celor de la ... (vezi toată discuția)