avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită acte incepatoare de executare
Discuție deschisă în Executare silită

acte incepatoare de executare

Din cate am inteles eu,cursul prescriptiei se intrerupe daca exista acte incepatoare de executare.Ideea e ca nu inteleg,concret care sunt aceste acte.De exemplu,somatia de plata este un astfel de act?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 15:01, 28 Iulie 2010
nu, prescriptia e intrerupta de o recunostere a datoriei, o plata partiala.
executarea silita poate fi inceputa efectiv, dupa ce obtineti incuviintare in instanta
problema ar fi in felul urmator:exista o datorie din iulie 2007,intre timp nu s a facut nici o plata partiala de catre debitor,insa au fost trimise unele notificari,in care li se amintea de creanta respectiva.intrebarea mea e daca s a prescris dreptul de a l mai actiona in instanta pe debitor
m am referit la acte incepatoare de executare prevazute de art 16,lit c din decretul 167/1958
simplele notificari nu intrerup prescriptia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! In situati in care am o factura de la un furnizor(eu fiind srl)din anul 2008 neachitata,se poate considera prescrisa?Avand in vedere ca temenul ... (vezi toată discuția)
Lntreruperea prescriptiei extinctive katrin katrin Factura a fost emisa la data de 28.10.2011. La data de 31.12.2011 debitorul confirma pe email debitul. Ulterior, la insistentele contabilei, solicita tot pe ... (vezi toată discuția)
Prescriptia dreptului la actiune aleodor27 aleodor27 Care este termenul de actionare in instanta a unui debitor? (vezi toată discuția)