avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovarea in grad profesional
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovarea in grad profesional

Bună ziua. Am şi eu o nelămurire. Promovarea funcţiilor publice în grad profesional se face cu avizul A.N.F.P. În ce constă avizul A.N.F.P.? Este suficent aprobarea planului de ocuparen a funcţiilor publice? Mai exact aş dori să ştiu paşi care trebuiesc parcurşi la compartimentul resurse umane pentru promovarea în grad profesional.Dar pentru ocuparea unui post de şef birou? ( menţionez că îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege)
Cel mai recent răspuns: klaudia772001 , utilizator 09:46, 30 Iulie 2010
Citiți Hotărârea nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici și o sa găsiți tot ce vă interesează.
In Hotararea 611/2008 la art.129, al. 2 spune ca promovarea f.p.se face cu avizul Agentiei. Acel aviz se se refera la avizul care se cere in art.128( dupa finalizarea concursului )
Deci daca aveți planul de ocupare a funcțiilor publice aprobat, ceea ce înseamnă că s-a trimis anul trecut pentru anul în curs, instituția dvs. organizează concursul de promovare în grad respectand planul de ocupare a functiilor. Dupa concurs se trimite statul de funcții, organigrama si proiectul de hot. la ANFP pentru a primi aviz favorabil.
In planul de ocupare a funcfiilor publice pe anul 2010 ( aprobat ) sunt trecute ca nr. de functii publice rezervate promovarii. Deci putem organiza concursurile?
Da puteți însă țineți cont de ultima modificare a Legii 188/1999 și anume Legea nr. 140/2010 publicat în M.O. 471 din 8 iulie si de prevederile art. 10 din Legea 69/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz anfp ptr promovare grad primcaz primcaz Buna ziua, As vrea sa stiu daca ptr organizarea unui examen/concurs ptr promovare a functionarilor publici intr-un grad profesional superior, este necesar ... (vezi toată discuția)
Termen numire in functia publica, dupa promovarea in grad profesional viotimis viotimis Am sustinut in luna septembrie examen pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut. Având în vedere că am promovat acest examen, ... (vezi toată discuția)
Solicitare aviz anfp pentru promovare in grad profesional superior ecaliopi ecaliopi Este necesar avizul ANFP in situatia promovarii unui functionar public in grad profesional superior ? ( pentru functii publice de executie, la nivel de ... (vezi toată discuția)