avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Solicitare aviz ANFP pentru promovare in grad ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Solicitare aviz ANFP pentru promovare in grad profesional superior

Este necesar avizul ANFP in situatia promovarii unui functionar public in grad profesional superior ? ( pentru functii publice de executie, la nivel de institutie publica locala, primarie)
Cel mai recent răspuns: klaudia772001 , utilizator 15:40, 4 Septembrie 2013
ART. 125- Hot.611/2008

(1) Functionarii publici pot promova intr-un grad profesional superior pe baza de examen sau concurs, in limita functiilor publice rezervate promovarii din planul de ocupare a functiilor publice si in limita fondurilor bugetare
(2) Examenul sau concursul se organizeaza anual, pana la data de 15 august a fiecarui an, de catre autoritatea sau institutia publica in al carei stat de functii se afla functiile publice, cu avizul Agentiei.
ART. 128 (1) In termen de maximum 5 zile de la ramanerea definitiva a rezultatelor concursului de promovare in grad profesional autoritatea sau institutia publica in cadrul careia este numit functionarul public care a promovat concursul va solicita avizul Agentiei in vederea transformarii postului. Solicitarea avizului va contine in mod obligatoriu procesul-verbal final al concursului de promovare, precum si fisa postului completata cu noi atributii potrivit nivelului functiei publice in care se promoveaza.
(2) In termen de 15 zile de la data primirii avizului solicitat in conditiile alin. (1), autoritatea sau institutia publica in cadrul careia este numit functionarul public care a promovat concursul va emite actul administrativ de numire in functia publica superioara a acestuia.
(3) La actul administrativ de numire va fi atasata in mod obligatoriu fisa postului completata cu noi atributii potrivit nivelului functiei publice.
(4) Neindeplinirea obligatiei prevazute la alin. (2) si (3) de catre autoritatea sau institutia publica poate fi atacata in contencios administrativ de catre functionarul public, de catre orice persoana interesata sau de catre Agentie, conform legii
Citiți pe linkul de mai jos. O sa gasisți răspunsuri la mai multe întrebări de la specialișitii de ANFP. [ link extern ]
Avizul pentru transformarea postului, desigur, dar, anterior desfasurarii examenului ? caci un reprezentant ANFP va fi desemnat in comisie .
Pe link, in raspunsuri, zice ca nu este necesar avizul, mie insa mi se par putin in contradictie, , art. 125, al. "(2), al HG 611, cu , de ex, art. 64, al "(2) al L188.
Sincer noi am făcut promovare in grad in luna martie a.c. Am solicitat de la ANFP sa numeasca două persoane în comisia de examinare si în cea de contestare. Am primit numirile, am organizat concursul dupa care am trimis dispozițiile de numire la ANFP. Să nu uit, am aprobat modificarea statului de funcții în sedință de consiliu, în urma modificărilor gradației.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici FLORIANMATEI FLORIANMATEI Care sunt procedurile de promovarea a functionarilor publici, din functia de consilier grad profesional principal treapta 1 de salarizare, in consilier grad ... (vezi toată discuția)
Termen numire in functia publica, dupa promovarea in grad profesional viotimis viotimis Am sustinut in luna septembrie examen pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut. Având în vedere că am promovat acest examen, ... (vezi toată discuția)
Avansare grad profesional ordo ordo Buna ziua, Anul acesta se fac avansari in gradul profesional?..Cum se procedeaza?:\"> (vezi toată discuția)