Am o vie cu livadă de 46,61 are. Proprietatea a fost măsurat de mai multe ori de către un inginer topograf, care a făcut şi desenul proprietăţii, dar nu mi-a dat nici o chitanţă nici nu a făcut proces verbal, dar eu am 6 martori care au fost prezenţi la măsurare. El a stabilit că vecinul a intrat peste mine cu 1,5 metrii, şi trebuie să-şi taie două rînduri de vie care se află pe terenul meu. Acum doi ani a murit proprietarul vechi şi am un vecin nou, care a adus acealaşi inginerul topograf care a stabilit că trebuie să taie numai un rînd de vie de-a lungul.De doi ani vecinul nou nu a tăiat nici via dar a mai intrat peste mine cu încă o jumătate de metru.Am avut multe probleme , de mai multe ori am fost la poliţie,Acum o săptămînă a spus că aduce un expert pentru stabilirea hotarului. Cînd ne-am deplasat la faţa locului a venit cineva care nici nu s-a prezentat, şi a venit şi avocatul vecinului.Ei mi-au spus că s-a măsurat suprafaţa de teren folosit de către vecinul meu şi lui îi lipsesc 3 are de teren. Eu le-am spus că mie î-mi lipsesc 5are, dar ei au spus că pe ei asta nu le interesează.Le-am întrebat ce îi de făcut în astfel de situaţii , că nui corect ce au făcut.Mi-au spus dacă ni-mi convine să-mi aduc un expert care coastă 200 de milioane. Le-am răspuns că mi s-a spus că ei sunt experţii, numai au răs de mine Cînd le-am cerut detalii la cum au calculat suprafaţa respectivă şi pe ce bază au calculat dimensiunile terenului că mie nu-mi iese suprafaţa şi asta este matematică de clasa 5-cea, că la o suprafaţă lăţimea înmulţită cu lungimea dă totalul suprafeţei , mă-au făcut proastă şi tămpită.
Eu nu am 200 de milioane să aduc un expert, dar nici asta nu mi se pare corect că un topograf spune aşa , altu astfel , şi hotarul nu se poate stabilii.
Ce îi de făcut în astfel de cazuri?
Actriune in instanta de judecata de granituire a proprietatilor iar daca stiti ca v-a acaparat din teren formulati un capat de cerere si de revendicare.
Succes.
av.M.Hornea
Am o vie cu livadă de 46,61 are. Proprietatea a fost măsurat de mai multe ori de către un inginer topograf, care a făcut şi desenul proprietăţii, dar nu mi-a dat nici o chitanţă nici nu a făcut proces verbal, dar eu am 6 martori care au fost prezenţi la măsurare.
Intrebarea mea este daca la momentul efectuarii masuratorilor topografice au fost de fata proprietarii vecini?
Ultima dată cînd s-a măsurat terenul meu, au fost de faţă vecinii, de acea am eu 6 martori şi un gardian, dar acum vreo două săptămîni cînd au măsurat terenul lor numai ei cu topografii au fost de faţă. Eu chiar atunci am trecut pe la beci, le-am şi salutat, dar nu am ştiut ce fac ei acolo, numai după ce au plecat am văzut ţăruşii puşi..La aşa zisă expertiză numai mi-au comunicat rezultatul măsurătorilor făcute de ei.