avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună seara am și eu o problemă cu care mă ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună seara am și eu o problemă cu care mă confrunt. Suntem ...

Bună seara am și eu o problemă cu care mă confrunt. Suntem 4 moștenitori la o casa cu terenul aferent. Am adus inginer topograf să putem face schiță cadastrala și să îl lotizam. In acte sunt 3105 mp teren , iar în măsurători au ieșit 2913 mp, deci o diferență de 193 mp, vecinii s-au extins cu construcțiile și în terenul nostru. Fiind o familie dificilă am convenit cu inginerul să renunțăm la cei 193 mp in acest sens făcând actele notariale necesare trecând aceste declarații în CF . Acuma vecinii vor să facă și ei cadastral pe terenul lor și inginerul topograf al lor le-a spus că din măsurători nu le iese o suprafață de cca 200 mp. Ei susțin că această suprafață este cea la care noi am renunțat. Am convenit cu ei să le cedam aceasta suprafață,dar mergând la notar,acesta ne explica că nu poate face nimic deoarece noi am renunțat la a ea suprafață și numai prin instanța se poate remedia situația. Întreb ce se poate face in situația în care mă aflu?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 10:46, 11 Martie 2023
Daca sunteti deja intabulat, nu faceti absolut nimic este recomandarea mea.

Vecinii daca au luat teren de la dumneavoastra fara sa va despagubeasca sa isi bata coasa.
Exista mai multe modalitati in afara de instanta, modalitati administrative chiar foarte usoare, pe care pot sa le urmeze ca sa intre in legalitate cu `suprafata furata de la voi`. Sa faca bine si cu inginerul lor sa aplice aceste metode si sa isi faca intabularea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan cu titlu de p. , fara intabulare. cum pot afla daca alta persoana a intabulat pe nedrept parcele din acest teren? Risediva Risediva Va rog mult o indrumare la urmatoarea problema: Doi proprietari pe un titlu de proprietate, pe un teren intravilan de 11000 mp neinscris in cartea funciara si ... (vezi toată discuția)
Dificultati intabulare NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. In data de 3.05.2006 am cumparat un teren cu o suprafata de 500 mp, la a carui intabulare proprietarul a consimtit in momentul semnarii ... (vezi toată discuția)
Impartire titlu proprietate comun borcuta borcuta Buna ziua, Suntem 3 mostenitori pe un titlu proprietate reprezentand o suprafata de teren intravilan de 4800 mp. Am convenit pe cale amiabila cum facem ... (vezi toată discuția)