avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire titlu proprietate comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire titlu proprietate comun

Buna ziua,
Suntem 3 mostenitori pe un titlu proprietate reprezentand o suprafata de teren intravilan de 4800 mp.
Am convenit pe cale amiabila cum facem impartirea.Ce documente sunt necesare si unde trebuie sa mergem?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: borcuta , utilizator 16:45, 12 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Va trebui sa mergeti la un notar pentru a intocmi actul de partaj intre mostenitori. De asemenea, daca este vorba despre lotizarea terenului (impartirea terenului in mai multe parti) va trebui sa angajati un topograf care sa realizeze documentatia cadastrala de impartire a terenului si pentru acordarea numerelor topografice noi.
Buna ziua,
Multumesc ptr.raspuns.Documentatia cadastrala se face inainte de partajul la notariat sau ulterior ,ptr.fiecare in parte pe suprafata stabilita de comun acord la partaj?
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
INtai cadastru si intabulare pentru intreg imobilul. Apoi cadastru pentru dezmembrare. Apoi act de partaj. Apoi inscrierea drepturilor in Cf.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Mostenire paris50paris paris50paris Buna ziua un sfat va rog suntem 5 frati mama noastra a decedat in anul 2000 Lasand In urma un teren de 1000 mp. avem titlu de propietate pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)