avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala pt savarsirea de catre angajat a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala pt savarsirea de catre angajat a infract prev in 208,209 si 215(1)

buna ziua ,
spuneti-mi ce se poate face in aceasta privinta ? si daca e la prima abatere poate scapa ?
multumesc mult
Buna ziua !
Pentru savarsirea infractiunilor de furt, furt calificat si delapidare puteti sesiza parcetul competent . In acest sens depuneti o plangere penala , instanta de judecata fiind cea care stabileste pedeapsa in functie de gradul de pericol social al faptelor, de persoana infractorului, , de imprejurarile care atenueaza sau agraveaza raspunderea penala si bineinteles de dispozitiile legale privind aplicarea pedepselor si limitele de pedeapsa stabilite prin codul penal( art. 72 c.p.).
Cu stima !
In functie de circumstante se poate aplica o pedeapsa cu suspendare.
Dar, aceasta nu inseamna neaparat ca angajatul a scapat nepedepsit penal.
Executarea pedepsei inchisorii este o sanctiune aspra care se aplica atunci cand se impune efectiv.
din pacate sunt de partea cealalta a baricadei ,ma intereseaza dak se poate scapa usor sau cu suspendare..,ce e de facut..
se poate cu suspendare , important este sa fie recuperat prejudiciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea unei pedepse prea aspre=discriminare ContSters125947 ContSters125947 Exista vreun articol in codul penal sau o lege din constitutie care se \"sustina\" sau sa ajute in dovedirea prin comparatie cu alte pedepse aplicate ca o ... (vezi toată discuția)
Furt calificat zeze_ke zeze_ke sunt faptasul unui furt calificat reprezentand ca obiect trei autoturisme. mi sa incheiat un dosar penal.care a ajuns la procuratura.am achitat partea mea de ... (vezi toată discuția)
Infractiune continuata pici80 pici80 cum se calculeaza sporul in cazurile de concurs de infractiuni???? sau depinde numai de judecator? (vezi toată discuția)