avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat

sunt faptasul unui furt calificat reprezentand ca obiect trei autoturisme.
mi sa incheiat un dosar penal.care a ajuns la procuratura.am achitat partea mea de prejudiciu.,proprietarii autoturismelor nu se mai constituie parte civila impotriva mea.la efectuarea furtului am mai fost cu o persoana care nu a vrut sa contribuie la recuperarera prejudiciului.in urma discutiei de la procuratura eu sunt constituit ca autor iar cealalta persoana ca complice.am inteles ca pedeapsa e la fel pentru amandoi.as dori sa aflu ce pedeapsa as putea primi in cazul in care eu nu mai am cazier sunt la prima fapta,am recunoscut fapta si am declarat de la bun inceput faptele mele si am ajutat la recuperarea prejudiciului.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 17:28, 11 Decembrie 2007

art 208 si art 209 C.pen sunt aplicabile in situatia dumneavoastra;
raspunzand la intrebare : art 209 alin 1: furtul savarsit in urmatoarele imprejurari a)de doua sau mai multe persoane [.......]se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. mai departe , opinand fara a avea cunostinta de continutul dosarului penal , art. 23 C.pen participantii sunt persoanele care contribuie la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala in calitate de autori ,instigatori sau complici.IN cazul dumneavostra la individualizarea pedepsei conform art.72 alin 1 C.pen instanta va tine seama printre altele si de citez art 72:....de gradul de pericol social al faptei savarsite , de persoana infractorului si de imprejurarile care atenueaza sau agraveaza raspunderea.Din ce expuneti d-voastra puteti beneficia de circumstante atenuante conform art 74 alin 1 lit a si b C.pen: conduita buna a infractorului inainte de savarsirea infractiunii si staruinta depusa de infractor pentru a inlatura rezultatul infractiunii sau a repara paguba pricinuita.aceste circumstante sunt facultative pentru instanta astfel va puteti trezi ca nu beneficiati de ele.Aveti nevoie de un avocat bun!
Este foarte bine ca ati ajutat la recuperarea prejudiciului, numai ca nu s-a recuperat integral.
O sa raspundeti in solidar la recuperarea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pt savarsirea de catre angajat a infract prev in 208,209 si 215(1) corciovita corciovita buna ziua , spuneti-mi ce se poate face in aceasta privinta ? si daca e la prima abatere poate scapa ? multumesc mult (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa corinaruons corinaruons din cauza starii pe care o am, am uitat de fapt ce vroiam sa aflu: in ce consta impacarea cu familia victimei? (vezi toată discuția)
Hotarare nelegala (?) Ilincav Ilincav Inculpatul a fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, cu aplicarea dispozitiilor art. 75 lit. a, 74 lit. a, b ... (vezi toată discuția)