avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hotarare nelegala (?)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hotarare nelegala (?)

Inculpatul a fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, cu aplicarea dispozitiilor art. 75 lit. a, 74 lit. a, b C.pen.
Raportat la cuantumul pedepsei considerati legala hotararea data in prima instanta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ilincav , utilizator 21:59, 13 Iulie 2008
La individualizarea pedepsei imstanta, va face apicarea art.72 diun codul penal avind in vedere circumstantele reale ale savirsirii faptei, circumstanetle personale ale inculptatului, de pericolul social al faptei, si va dispune condamnarea avind in vedere si scopul social-eductaiv al pedepsei aplicate. Deci o asemenea pedepsa fata de acest imprejurari poate aparea ca legala. Daca exista nemultumiri se poate decalra apel citicindu-se sentinta sub aspectul individualizarii si a cuantumului pedpsei aplicate
In toate cazurile de furt calificat prevazute de art.209 alin.1 si 2 C.pen., pedeapsa minim apentru savarsirea acestei infractiuni este de 3 ani si raportat la art.74 lit.a si art.75 lit.a din Codul penal, consider ca instanta a pronuntat o hotarare legala, in prima instanta.
raportandu-ne la art.209 c.pen si la cele retinute de instanta art 74 lit a,b si art.75 lit a cod penal, hotarea are temei legal avand in vedere ca pedeapssa minima prevazuta de c.pen pt art 209 c pen este de 3 ani iar instanta a condamnat infractorul la aceasta pedeapsa.
Da. Dar daca avem 209 lit.a C.p ( doua sau mai multe persoane impreuna), circumstantele de agravare si atenuare retinute nu intra in concurs, si atunci coborarea pedepsei sub 3 ani era obligatorie. Cel putin eu asa inteleg.
Din pacate in speta am furt savarsit in timpul noptii, astfel ca din acest punct de vedere hotararea este legala.

Multumesc pentru atentia acordata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat zeze_ke zeze_ke sunt faptasul unui furt calificat reprezentand ca obiect trei autoturisme. mi sa incheiat un dosar penal.care a ajuns la procuratura.am achitat partea mea de ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2014 ContSters310818 ContSters310818 Buna seara! Am si eu o intrebare catre dumneavoastra, cetateanulX a fost condamnat luna trecuta la 8 ani de inchisoare pentru complicitate la furt ... (vezi toată discuția)
Furt calificat casket3 casket3 la savarsirea unei infractiuni de furt calificat si distrugere, cu prejudiciul recuperat (returnat de catre faptuitor) si daunele platite, ce pedeapsa se va ... (vezi toată discuția)