avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

as mai dori si eu un mic sfat daca ;am de deschis o succesiune si nu am gasit in casa defunctilor nici un fel de acte cum si ce pot sa fac eu fiind fiul fratelui defunctului pentru a intra in posesie si a deschide succesiune cit este de greu ptr a scoate toate actele lor va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:47, 29 Iulie 2010
Sunt multe lucruri neclare ...
1. Cum ati deschis succesiune ... dar nu ati gasit actele de proprietate ale bunurilor defunctului ?
2. Exista mostenitori de gr. I sau II ai defunctului ?
am spus ca am de deschis o succesiune si nu avem nici un fel de acte de nici un fel au fost luate ,date sau cine stie ce s-a intimplat amindoi defunctii aveau 87 ani cine stie ce au facu cu ele , si atunci eu sint nepot de al defunctului din partea fratelui sau asa ca ce sa fac ce ma sfatuiti sa fac
Intr-adevar nu am citit atent postul dvs. .
In primul rand trebuie sa aveti vocatie succesorala , cu alte cuvinte sa nu existe mostenitori din clasa I si a II , respectiv descendenti directi (copii) sau colaterali - frati , surori , ai defunctului . Faceti aceasta precizare .....
buna ziua.
dvs. aveti vocatie succesorala doar in lipsa sotului supravietuitor sau al descendentilor defunctului/defunctilor .
daca intr-adevar acestia nu exista , vor veni la succesiune succesorii din clasele urmatoare .
daca nu exista acte de proprietate ale bunurilor defunctului/defunctilor va trebui sa efectuati demersuri in vederea obtinerii unor duplicate de pe aceste acte, de la institutiile abilitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa deces Andreea1987 Andreea1987 Parintii prietenului meu au divortat acum 4 ani .Nu s-a facut nici un partaj dupa divort. Tatal s-a recasatorit(nu au copii) si a decedat de curand. Ce ... (vezi toată discuția)