as mai dori si eu un mic sfat daca ;am de deschis o succesiune si nu am gasit in casa defunctilor nici un fel de acte cum si ce pot sa fac eu fiind fiul fratelui defunctului pentru a intra in posesie si a deschide succesiune cit este de greu ptr a scoate toate actele lor va multumesc
Sunt multe lucruri neclare ...
1. Cum ati deschis succesiune ... dar nu ati gasit actele de proprietate ale bunurilor defunctului ?
2. Exista mostenitori de gr. I sau II ai defunctului ?
am spus ca am de deschis o succesiune si nu avem nici un fel de acte de nici un fel au fost luate ,date sau cine stie ce s-a intimplat amindoi defunctii aveau 87 ani cine stie ce au facu cu ele , si atunci eu sint nepot de al defunctului din partea fratelui sau asa ca ce sa fac ce ma sfatuiti sa fac
Intr-adevar nu am citit atent postul dvs. .
In primul rand trebuie sa aveti vocatie succesorala , cu alte cuvinte sa nu existe mostenitori din clasa I si a II , respectiv descendenti directi (copii) sau colaterali - frati , surori , ai defunctului . Faceti aceasta precizare .....
buna ziua.
dvs. aveti vocatie succesorala doar in lipsa sotului supravietuitor sau al descendentilor defunctului/defunctilor .
daca intr-adevar acestia nu exista , vor veni la succesiune succesorii din clasele urmatoare .
daca nu exista acte de proprietate ale bunurilor defunctului/defunctilor va trebui sa efectuati demersuri in vederea obtinerii unor duplicate de pe aceste acte, de la institutiile abilitate .