Conform Codului Civil, in lipsa unor rude mai apropiate, verii primari au drept la mostenire. Ce se intampla insa daca unii dintre acestia sunt inca in viata, iar altii au decedat, lasand in urma descendenti directi? Vor mostenii doar verii aflati in viata sau si descendentii directi ai verilor decedati? Si in ce proportie, avand in vedere ca verii respectivi descind din surori diferite ale mamei defunctei, una dintre aceste surori lasand in urma trei ramuri de descendenti directi, iar cealalta doar doua ramuri? Multumesc frumos.
verii si copii verilor pot veni la mostenire prin reprezentare..in ce proportie poate fi stabilt doar de notar sau de instanta daca verii si copii de veri nu se inteleg
in ceea ce-i priveste pe descendentii verilor decedati, acestia intra la mostenire prin institutia ,,reprezentarii,, succesorale. deci vor mosteni ceea ce i se cuvenea autorului.
cu privire la cote, asa cum spune si colegul mai sus este necesar a se tine seama de linii si tulpini ( succesorale ).....:)
nu opereaza reprezentarea succesorala in speta.
Legea admite reprezentarea succesorala numai pentru doua categorii de mostenitori: descendentii copiilor defunctului si descendentii din frati si surori (adica nepotii din copii si nepotii de frate/sora). Din cauza naturii speciale a reprezentarii, prevederea cu privire la clasele pentru care se admite reprezentarea este de strica interpretare, nici o alta categorie de mostenitori neavand acest beneficiu .
ar putea fi vb de o retransmitere, in anumite cazuri.