avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Au drept la mostenire descendentii verilor primari?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Au drept la mostenire descendentii verilor primari?

Conform Codului Civil, in lipsa unor rude mai apropiate, verii primari au drept la mostenire. Ce se intampla insa daca unii dintre acestia sunt inca in viata, iar altii au decedat, lasand in urma descendenti directi? Vor mostenii doar verii aflati in viata sau si descendentii directi ai verilor decedati? Si in ce proportie, avand in vedere ca verii respectivi descind din surori diferite ale mamei defunctei, una dintre aceste surori lasand in urma trei ramuri de descendenti directi, iar cealalta doar doua ramuri? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: 2344 , utilizator 17:27, 12 Noiembrie 2017
Nu vad la ce anume va trebuie art. ala, din pacate programul meu legislativ nu o are... Nu are vad nici numar legea, minunat!
Oricum, odata ce spune art. 6 din legea 319 cu ce se ocupa articolul, ce facem, nu o credem?
Multumesc frumos pentru stradania de a cauta articolul. Am cautat si eu pe internet detalii privitoare la aceasta lege si nu am gasit mai nimic - vorba dv., nici macar numarul! De fapt, se pare ca a fost emisa in 28 iunie 1921 si publicata in M. Of. nr. 91 din 28 iulie 1921. Din pacate in LegeStart.ro nu figureaza printre documentele publicate in acest numar.
Mi se pare interesant ca toata lumea face referire la aceasta lege, dar foarte putini au apucat s-o citeasca :).
Se pare ca trebuie sa ne credeti pe cuvant :) cand spunem ca legea limiteza - in linie colaterala - vocatia succesorala pana la gr. IV inclusiv .

In programele legislative veti gasi si Codul civil din 1924 in care art. 676 astfel cum a fost modificat prin art 4 Legea din 1921 (de ce va bateti capul cu ea?) suna asa:

"Dreptul de moştenire ab intestat dela al 4-a grad în sus se desfiinţează, iar patriimoniile defuncţilor fără testament şi fără rude până la al 4-a grad inclusiv, trec în folosul fiscului".
Multumesc frumos! Acum e totul foarte clar. Ce sa zic, bine ca mai exista doi veri primari, care, dupa cum inteleg eu, ar trebui sa se grabeasca...
astept raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa a iv-a de mostenitori legalii cunostinta cunostinta Buna ziua! as vrea sa stiu daca persoana care a murit - care nu are nici un mostenitor legal in afara de 3 veri primari - daca copii acestor veri pot veni la ... (vezi toată discuția)
Descendentii verilor primari au drept sa vina la mostenire ? camelia.velicu camelia.velicu Descendentii verilor primari au drept sa vina la mostenire ? In fapt,pentru o succesiune la care nu exista decat mostenitori de grad IV , adica veri primari , ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune. ce grad de rudenie este între mine și vărul de-al doilea al tatălui meu? Salut2060Salut Salut2060Salut Ce grad de rudenie exista intre mine si varul de al 2-lea al tatalui meu? Am intrebat diversi avocati si notari si raspunsurile difera. Unii dintre acestia ... (vezi toată discuția)