Pot sa-l reprezint pe tatal meu la Curtea de Apel pentru sustinerea unei contestatii depusa importiva unei Hotarari a Casei Pensii - Comisia de aplicare a Legii 189/2000 deoarece el este bolnav si nu se poate deplasa ? Precizez ca nu am studii juridice. Trebuie sa-mi faca o imputernicire notariala ?
Da, il puteti reprezenta dar numai in baza unei procuri notariale.
Avand in vedere insa ca nu sunteti licentiat in drept nu veti putea pune concluzii orale ci doar scrise, pentru ca potrivit art.68 c.pric.civ. atunci cand mandatul este dat unei alte persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii decat prin avocat, cu exceptia consilierului juridic, care reprezinta partea.
Chiar daca avem o dispozitie prevazuta de lege in care se prevede ca asistarea de catre avocat nu este ceruta la judecatorie cand partea este reprezentata prin sot sau ruda pana la al patrulea grad inclusiv, dvs. aveti de sustinut o cauza aflata pe rolul Curtii de Apel si nu la judecatorie.
Concluzie:- este necesara procura notariala si veti putea formula doar concluzii scrise.
Mandat de reprezentare
doberv
daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)