avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei- pensie alimentara copil minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei- pensie alimentara copil minor anulata, parinte platitor condamnat

Ce solutii sunt pentru o mama a carei pensie alimentara a fost suspendata pentru ca parintele platitor are o condamnare definitiva (pentru sapte ani) la o instanta militara?
Parintele in intretinerea caruia se afla copilul minor are un venit lunar minim pe economie. Cum poate sa obtina pensie alimentara sau un ajutor social prin care sa creasca copilul.
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Elena Anghelescu , Avocat 21:41, 28 Iulie 2010
Incercati o vizita la Directia muncii (solidaritatii sociale si familiei...asta cred ca e denumirea completa). din localitatea dvs. Stiu ca exista anumite tipuri de alocatii pentru familiile monoparentale (dar nu stiu care sunt conditiile de acordare), exista de asemenea ajutorul social (acordat de primarie). Imi pare rau ca nu va pot oferi mai multe informatii, dar mergeti si cu siguranta veti primi acolo mai multe informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta sociala familie monoparentala dumitrunicolae dumitrunicolae in ce conditii pot primi de la stat ajutor , avand in vedere ca imi cresc singur copilul si nu primesc pensia alimentara de la cealalta parte , desi e ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala blueelf08 blueelf08 Buna ziua! Care sunt criteriile de acordare a alocatiei monoparentale? Spre exemplu, la un venit de 404,5 lei de persoana (un adult si un minor), se acorda si ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala barbie_86 barbie_86 am divortat de curand,nu am loc de munca...deci nu am nici un venit,fostulk sot refuza sa imi dea pensia alimentara pe motiv ca nu are baniX-(....sunt ... (vezi toată discuția)