avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistenta sociala familie monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistenta sociala familie monoparentala

in ce conditii pot primi de la stat ajutor , avand in vedere ca imi cresc singur copilul si nu primesc pensia alimentara de la cealalta parte , desi e stipulata prin hotarare judecatoreasca. se ia in considerare la calculul venitului sau nu acea suma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 19 Octombrie 2013
Pensia alimentara se ia in considerare pentru acordarea ajutorului social.
Pentru familia monoparentală, formată din persoana singură şi copiii aflaţi în întreţinerea acestuia, al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează până la 40 lei inclusiv, cuantumul lunar al alocaţiei, începând cu luna iulie 2013, este stabilit după cum urmează:
a) 65 lei pentru familia cu un copil;
b) 30 lei pentru familia cu 2 copii;
c) 95 lei pentru familia cu 3 copii;
d) 260 lei pentru familia cu 4 copii şi mai mulţi.

Pentru familia monoparentală, formată din persoana singură şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora, al cărei venit net mediu lunar pe membru de familie se situează peste 200 lei şi până la 530 lei inclusiv, cuantumul alocaţiei, începând cu luna iulie 2013, este stabilit după cum urmează:
a) 60 lei pentru familia cu un copil;
b) 120 lei pentru familia cu 2 copii;
c) 180 lei pentru familia cu 3 copii;
d) 240 lei pentru familia cu 4 copii şi mai mulţi.
Condiţii de acordare a drepturilor

Ajutorul social se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile membrilor acesteia. Este eligibil să primească ajutor social orice persoana singură, sau familie, care realizează venituri, pe membru de familie, sub pragul celor prevăzute de lege.

Alocaţia pentru susţinerea familiei se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei, veniturile acesteia şi, după caz, privind frecventarea cursurilor şcolare de către copiii aflaţi în întreţinere. Este eligibil să primească alocaţie pentru susţinerea familiei orice persoană singură, sau familie, care realizează venituri, pe membru de familie, sub pragul de 530 lei, prevăzut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie monoparentala luizaluize luizaluize Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru alocatie monoparentala? (vezi toată discuția)
Ajutor social - monoparental GalBiankaTimea GalBiankaTimea Am 2 fetite in varsta de 2 ani jumate, am trait cu tatal fetelor in concubinaj, sunt pe numele lui dar nu mai stiu nimic de el si nu primesc nimic din partea ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei singure livia456 livia456 Buna ziua, sunt o mama singura. am un copilas minor. ce drepturi legale am pentru copil? Mentionez ca am serviciu. (vezi toată discuția)