Am si eu o problema.Am montat centrala de apartament si cand am dat jos contoarele de apa calda nu am chemat un martor. Acum administratorul i-mi spune ca baga pierderile de apa calda la mine .Ce e de facut?Avand in vedere ca ceasurile s-au desigilat la demontare fiind ruginite sigilile .Va multumesc.
CEASURILE S-AU DESIGILAT DAR INDEXURILE AU RAMAS. MERGETI LA FIRMA CARE CITESTE CONTOARELE DE APA CALDA SI RECE SA VA INREGISTREZA INDEXUL(NUMARUL) DE PE CONTOR SI EI TRIMIT LA ASOCIATIA DE PROPR. CITA APA AVETI DE PLATIT.
Nu aveti ce face, trebuia sa anuntati momentul demontarii acestor apometre. Administratorul nu poate sti, nu e de condamnat, ce consum ati facut Dv. de la momentul demontarii pana la momentul anuntului.
il chemati in instanta pt. sumele incasate nelegal, sa faca dovada pierderilor de apa calda care au avut loc la dvs. in apatament. Veniti cu martori sa faceti dovada ca nu au existat inundatii, deci nu au existat pierderi si propuneti ca martor si un maserias care a montat centrala pt a dovedii daca nu reiese din acte data la a montat centrala, data de la care nu ati mai consumat apa calda din conducta blocului.
Nu are sens sa dati in judecata pe cineva, ca nu v-a facut nimeni vreun rau si nu aveti ce revendica sau ce castiga.
Ati gresit ca nu ati anuntat. Dar cu intelegere se poate rezolva. Probabil ca la asociatie exista inregistrat pana acum consumul dv lunar. Vorbiti cu administratorul, cu presedintele sa va puna la plata o suma asemanatoare cu cea din lunile anterioare. Sa ia act acum ca v-ati debransat si gata, incepand de astazi nu mai platiti apa calda ci numai apa rece conform contoarelor individuale.
O luna, doua cat ati intarziat cu anuntarea administratorului cat poate sa va coste?
Poate 50-150 lei si-ati intrat in normal. Cel mai ieftin proces v-ar costa mai mult nu numai ca bani, dar mai ales ca pierdere de timp din partea dv, a membrilor asociatiei, a martorilor, ca sa nu ami amintesc de eventual alte dovezi, expertize..., si toate acestea fara garantia ca veti fi scutiti de plata acele sume soliciate de asociatie acum pentru apa calda.