avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acuzatie nefondata furt de apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acuzatie nefondata furt de apa calda

Detin un apartamet in care se locuieste rar, adica din 2006 pana in 2012 nu a locuit nimeni, in 2012 s-a locuit 5 luni, iar din sept.2015 pana in prezent este locuit. Apartamentul are centrala termica dar nu a fost debransat de la apa calda de la oras(CET) am contoare,mentionez ca nu am folosit apa, adica indexul de pe contoare este neschimbat din 2007-2008 de cand a fost intalata centrala. In acel bloc sunt pierderi mari si s-au gandit sa ma acuze pe mine. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 12:48, 26 Februarie 2016
Aveti o vina: atunci cand v-ati instalat CT trebuia sa va deconectati de la instalatia de apa calda a blocului.
Dar ...
- puteti chema administratorul, presedintele, membrii comitetului executiv, la dv. in apartament si sa le aratati apometrele de apa calda sigilate si cu indexul neschimbat.
- puteti intreba pe acesti oameni de ce pana acum, de atatia ani, nu s-a pus problema ca dv. consumati apa calda, chiar si cand nu locuiti in apartament, si apare aceasta problema tocmai acum, dupa atatia ani.
- deconectati-va cat mai repede si vor constata ca pierderile nu dispar, asa ca nu aveti, in aceasta privinta vreo vina. Daca s-ar demonstra ca acestea vor disparea, de-abia atunci sa platiti aceasta diferenta.

Probabil vor sa faca din dv. tapul ispasitor.
Sigur, nu probabil.
Eu m-am interesat la CET este legal sa ramana bransamentul de apa calda.
Precizez ca citirile au fost date administratorului cu ani in urma, adica in 2012 cand s-a mai locuit acolo, dar acesta spune ca el nu tine citirile mai mult de un an(ceea ce nu m-i se pare normal).Eu am un caiet cu citirile din 2012 dar nu sunt relevante
Am intrebat acele persoane de ce s-au trezit acum si raspunsul a fost ca acum si-au dat seama pentru ca s-a mai scumpit apa calda si o tin una si buna ca la noi in apartament se fura.In acel bloc sunt trei familii care fac ce vor ei, fac sedinte cand vor ei se aplica regula sa ia decizii jumate +1 fara sa ne anunte si pe noi
Am ramas conectati la apa in ideea ca daca nu va fi gaz sau probleme la centrala sa poti sa te speli.
Normal eu nu trebuie sa demonstrez ca nu am furat, ar trebui sa demonstreze ei ca am furat!
Sau gresesc?
Administratorul spune ca nu mai are citirile din 2012 (este de crezut, nu este prevazut nicaieri numai daca aveti aplicate nomele de arhivare ) . D-vstra aveti citirile din 2012 semnate de pres, admin...??. De regula apometrele, de apa calda ,dupa atata timp se blocheaza cu calcar, cum demonstrati ca nu ati folosit apa ?
Eu nu sustin ca ati furat ,ci ii mai cred si pe ei ca au mari pierderi si nu stiu de unde.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
sanda65, utilizator
Pierderile au fost si inainte de a se locui acel apartament.Va dau un exemplu , factura pe bloc(9 apartamente pentru ca 6 au centrale) este pentru 20 mc iar ei au declarat 16mc si citirile nu sunt facute de administrator in fiecare luna, adica fiecare da citirile cand se incaseaza cheltuielile.Din moment ce nu a fost locuit apartamentul nu am dat citirile . Citirile din 2012 eu le am dar nu sunt semnate ( nu s-au semnat de catre administrator pana acum in aceasta luna)Acum luna aceasta a verificat administratorul, toti din bloc au stiut ca vine numai pe noi ne-a luat prin surprindere a verificat sigiliile la contorele si a spus ca trebuie verificat si contorul principal.Eu le-am propus sa punem toti contoare inteligete dar nu vor, ca e prea scump.Dubios este ca 2 persoane au consum 2 mc de apa calda si 2mc de rece pe luna iar cu centrala 3 persoane 12-15 mc de apa rece.
La noi consumul mediu este de 2 mc apa calda si 3 mc apa rece deci la fel ca la dvstra ,cei cu centrala, tot odata sunt pensionari care fac economii si au 1-1,5 mc in total pentru ca nu mai exista un consum minim obligatoriu (erea prevazut odata in normele de sanatate ) Singura rezolvare a dvstra este blindarea tevi de apa calda.

Alte discuții în legătură

De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apã caldã puse pe factura celor debranºaþi amadeus_121 amadeus_121 Într-un bloc cu 340 de garsoniere 70 sunt debranşate de la încălzire şi apă caldă. Aceste 70 au centrală proprie/boiler şi DOAR apometre de apă ... (vezi toată discuția)