Se pune urmatoarea intrebare: de ce mai exista contoare sigilate?
de ce la acele contoare se face verificarea la 5 ani.
In legatura cu calcarul/blocarea contorului ,din 2008 am un circuit de apa care nu mai e folosit si contorul functioneaza (neblocat) ...probat de 1 minut .
Blindarea tevii este solutia ,dar sa se faca in prezenta unui reprezentant al asociatiei altfel acuza va continua .
@ mottofreee.
O cauza obiectiva este diferenta de clasa de precizie a apometrelor de apartament si celui de bloc.
Atat apa rece cat si apa calda se fura. O spun cu toata responsabilitatea si argumentez cu exemple traite, la blocul in care locuiesc:
- la subsol, uscat. La controlul facut in apartamente, nu s-au gasit scurgeri, picurari de apa de la robinetii de seviciu, vasul WC, by-passuri pentru masina de spalat.Totul in regula.
- Eu, personal, la et.2, am fost inundat de la et.3. Cum ? Proprietarul apartamentului de la et.3, a lasat sa curga apa in cada, incet, incet, pana la limita inregistrarii de catre apometru. Cu preaplinul blindat, plecat in oras, cada s-a umplut si a deversat.
La prma vedere nu-l puteai banui, in varsta fiind. Dar, dar,... si cei in varsta au fost meseriasi sau au copii, cunostinte...Mai sunt metode la care apeleaza cunoscatori, rai platnici.
In luna ianuarie, au fost recuperate pierderi de apa rece de 0,8mc/apartament.
@ sanda65
In situatia actuala, legal, sunteti buna de plata ( legea 230/2007 ), atat pentru pierderi cat si pentru plata lucrarilor de intretinere si reparatii a conductelor de apa calda.
Adresati-va operatorului CET pentru debransare. O copie a procesului verbal de debransare o dati Presedintelui Asociatiei.
@ georgeiuly
Citeste mai atenty comentariul meu. O comisie a verificat toate apartamentele si nu s-au gasit nereguli ( la vedere ).
Nu intra in sarcina ad-torului depistarea celor care fura.
@ mottofreee
Nedepistati, nu pot fi acuzati. In acest caz, pierderile vor fi suportate de toti locatarii.
(legea 230/2007 ) intr-o forma aprobata in Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari:
- pe apartament, cota indiviza;
- pe numarul de persoane.