avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs impotriva finei presedindelui
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs impotriva finei presedindelui

In urma disponibilizarilor de stat, prin desfiintarea unui post urmeaza sa concurez pentru postul ramas in organigrama impotriva finei presedintelui Consiliului Judetean.Fara sa se tina cont de faptul ca aveam in birou o colega al carei sot era si el bugetar-angajat al unei unitati subordonate a CJ-mai exact directorul acestei unitati...si multe declaratii aparute in presa locala cum ca daca sunt 2 bugetari in familie unul e concediat...Fina d-lui presedinte a beneficiat de o legislatie favorabila care i-a inlesnit trecerea de la gradul IV la gradul II , ea avnd o vechime totala in munca de 3 ani, din care 2 la CJ.Ea are acum gradul II si gradatia 1, iar eu "beneficiind" de aceeasi legislatie mi s-a ingreunat trecerea la gradul I pe care dupa fosta legislatie urma sa-l dau in acesta primavara.Eu am 11 ani vecime totala, din care 4 pe studii superioare.Eu am 2 copii, din care unul e bolnav si necesita tratament continuu , sotul e somer.Ea e domnisoara si locuieste cu parintii.
Cum dau eu concurs impotriva finei presedintelui - care este cel mult mediocra ca si profesionalism ? Ce sanse am eu sa iau nota mai mare ca ea, cand sigur va avea subiectele dinainte?Cum pot sa ma apar?
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 13:27, 13 August 2010
Buna ziua!Cred ca stiti raspunsul inainte de a-l primi de la colegii de pe forum.Stiti cum e cu aceste concursuri,chiar daca faceti tot la examen tot o sa ''gresiti''ceva si va intra cine trebuie.Inclin sa ii dau crezare unui fost coleg care spunea ca in administratie nu e nimeni intamplator!:((
Stiu ca daca ajung la examan n-am nici o sansa sa-l iau.Ma gandeam la alte variante: sa nu ma prezint la examen, sa ma leg cumva de diferenta de grad care ar fi fost evidenta daca nu era schimbarea asta de legislatie, ceva sfaturi juridice...
Haideti sa va spun ce-am facut, poate mai ajut asa si pe altii.Conform art 81 din ContractulColectiv de Munca Unic la Nivel National 2007-2010 (2) La luarea masurii de desfacere a CIM pentru motive ce nu tin de persoana salariatului vor fi avute in vedere urmatoarele criterii minimale:
b) masura sa afecteze, mai intai, persoanele care nu au copii in intretinere;
c) masura sa afecteze numai in ultimul rand pe femeile care au in ingrijire copii, barbatii vaduvi sau divortati care au in ingrijire copii, pe intretinatorii unici de familie, precum si pe salariatii, barbati sau femei, care mai au cel mult 3 ani pana la pensionare la cererea lor.

Dupa ce initial am incercat sa intru in audienta la Presedinte, -nu am reusit- i-am trimis un memoriu in care i-am povestit situatia, inclusiv legile care ma protejeaza.M-a asculata, a spus ca nu-mi promite nimic dar...nu s-a intamplat nimic.Asa ca ieri dupa consiliere din partea avocatului de la FACIAS am depus la Tribunal o cerere de chemare in judecata a Consiliului.Azi merg sa ridic de la Tribunal un certificat de grefa prin care cer de decalarea concursului pana cand va da Tribunalul o hotarare in acest conflict de munca.
Succes!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere norela norela Imi desfasor activitatea intr-o institutie a statului, iar in urma reducerii locurilor de munca din cadrul unitatii ar trebui sa plece 4 persoane . Din ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau individuala? arhontele arhontele CCMUN.. ART.81. - (1) La aplicarea efectiva a reducerii de personal, dupa reducerea posturilor vacante de natura celor desfiintate, masurile vor afecta in ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari florentin65 florentin65 Care este cadrul legal al disponibilizarilor din primarii si care este metodologia acestor disponibilizari? (vezi toată discuția)