lauralazur a scris:
eu am un credit ptr.un apartament de 2 ani.in august am cerut o amanare de 6 luni dar nu ne-a fost acordata.sunt in imposibilitatea de a mai achita ratele.daca renunt la apartament pierd ff multi bani,dar nici banca nu-si recupereaza banii.creditul a fost de 40 mii euro iar acum un apartament ca al meu se vinde cu 20 mii euro.ce se intampla?mai am si o masina pe numele meu.diferenta de bani care nu si-o poate recupera banca,ramane ca datorie pentru mine?multumesc.
intrebarea
cheie:
dacă circumstanţele noi ar fi fost cunoscute de la început, contractul s-ar fi încheiat în aceeaşi termeni?
sigur,
NUUU!!!
@legalmgm: "Este imuabil principiu "pacta sunt servanda" sau
instanta poate impune un echilibru mobil in timp al intereselor partilor (intre prestatie si contraprestatie) cu evolutia societatii si a economiei (recte piata imobiliara) ?
Lipsa acestui echilibru (deci dezechilibrul) in prevederile contractuale + evolutia pietii,
pot duce la ruinarea economica a debitorului, stare de fapt pe care instanta nu ar trebui sa o permita"
si nici n-o permite:) ... numai ca trebuie
sa i se ceara:) (instantei, nu creditorului) adaptarea contractului 2008 la imprejurarile 2010 si restabilirea echilibrului:):)
www.avocatnet.ro/content/for...