avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Solicitare scutire TVA art 152
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Solicitare scutire TVA art 152

Buna ziua,

As dori sa solicit scutirea de TVA conform art 152 din codul fiscal, dar nu am gasit pe niciunde informatii despre ce presupune. Daca a obtinut cineva scutirea TVA in baza acestui articol, ati putea sa-mi spuneti ce acte au solicitat, cat a durat pana ati obtinut certificatul si daca este trimis vreun control de la ANAF?

Multumesc.

Art. 152. Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici
(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 1251 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 35.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, poate solicita scutirea de taxă, numită în continuare regim special de
scutire, pentru operaţiunile prevăzute la art. 126 alin. (1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b).
Cel mai recent răspuns: geeac , utilizator 08:55, 30 Iulie 2010
(7) După atingerea sau depăşirea plafonului de scutire sau după exercitarea opţiunii prevăzute la alin. (3), persoana impozabilă nu mai poate aplica din nou regimul special de scutire, chiar dacă ulterior realizează o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de scutire.

Da, am vazut si partea aceea, doar ca nu estimez sa depasesc plafonul in viitorul apropiat.
daca societatea dvs. e platitoare de tva, nu mai poate deveni neplatitoare.
Eu inteleg din acel articol ca nu mai poate aplica din nou regimul special de scutire. Or firma mea n-a beneficiat pana acum de regim de scutire. Daca o firma este deja neplatitoare de TVA, nu prea vad ce sens ar avea un articol care sa-i permita sa ceara scutirea de TVA.

Stiu ca nu poti deveni din platitor, neplatitor, dar inteleg ca regimul special de scutire nu este acelasi lucru cu a fi neplatitor de tva. Daca ma insel, va rog sa ma corectati.
ba chiar asta inseamna :)

Alte discuții în legătură

Se poate trece ca neplatitor de tva? Lyvyoo Lyvyoo Salut, Am deschis topic separat pt ca e problema stringenta.... cel putin pt. mine.. Sunt PFA, m-am infiintat in aprilie 2007 iar in mai 2007 am trecut ca ... (vezi toată discuția)
Declarare platitor tva Floryn_99 Floryn_99 Am preluat o firma infiintata in 2003 ca neplatitoare de TVA. Pana in 2011 firma nu a avut cine stie ce activitate (nu a avut deschis nici macar cont bancar), ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva simonnab simonnab daca sunt platitor de TVA pot sa redevin in anul urmator fiscal neplatitor de TVA? mentionez ca nu am cifra de afaceri peste 35000 euro (vezi toată discuția)