avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor de Tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor de Tva

daca sunt platitor de TVA pot sa redevin in anul urmator fiscal neplatitor de TVA?
mentionez ca nu am cifra de afaceri peste 35000 euro
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 20:55, 22 Octombrie 2009
simonnab a scris:

daca sunt platitor de TVA pot sa redevin in anul urmator fiscal neplatitor de TVA?
mentionez ca nu am cifra de afaceri peste 35000 euro


Rasunsul este din pacate NU. Veti ramane in continuare platitor de tva chiar daca cifra de afaceri coboara sub 35.000 Euro.
Art 152 CF: "(7) După atingerea sau depăşirea plafonului de scutire sau după exercitarea opţiunii prevăzute la alin. (3), persoana impozabilă nu mai poate aplica din nou regimul special de scutire, chiar dacă ulterior realizează o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de scutire. "
si o exceptie:
pct 66 NM CF "(7) Orice persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA şi care în urma înregistrării respective desfăşoară exclusiv operaţiuni ce nu dau dreptul la deducere va solicita anularea înregistrării în termen de 10 zile de la încheierea lunii în care se desfăşoară exclusiv operaţiuni fără drept de deducere. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon tva camelia adina camelia adina o persoana fizica inregistrata la intreprindere individuala din 2010, neplatitoare de tva ( nu a ajuns la c.a. de 35000 euro) nici in 2010 , nici in 2011 , se ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere neplatitoare de tva montemir montemir Initial am infiintat o microintreprindere neplatitoare de TVA.Deoarece am depasit cifra de afacere de 30.000 euro am fost nevoit sa devin platitor de TVA.Daca ... (vezi toată discuția)
Declarare platitor tva Floryn_99 Floryn_99 Am preluat o firma infiintata in 2003 ca neplatitoare de TVA. Pana in 2011 firma nu a avut cine stie ce activitate (nu a avut deschis nici macar cont bancar), ... (vezi toată discuția)