avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gajul cu deposedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gajul cu deposedare

Buna ziua ! Am acordat unei societati un imprumut pe care l-a garantat cu un cap tractor plus remorca. Gajul este cu deposedare. Intrebarea este: am dreptul sa ma folosesc de acest cap tractor? in plus, debitoarea garanta s-a obligat sa inregistreze contractul de gaj in arhiva electronica de garantii mobiliare, la Fisc si la Judecatorie, dar nu a respectat aceasta clauza.Ce pot face in aceasta privinta ?
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 13:24, 29 Iulie 2010
Pentru siguranta dvs inregistrati dvs gajul la arhiva electronica costurile sunt destul de mici cca. 70 lei pt fiecare bun in parte...cu privire la folosinta bunurilor nu stiu cum ati convenit cu debitoare insa daca nu s-a stipulat nimic in contract le puteti utiliza cu acordul proprietarului si in conditiile in care actele acestora sunt in regula, au licente de transport si executie valabile, rovinieta, asigurare, etc . De asemenea, aveti mare grija sa nu se produca accidente din vina dvs ...ca atunci #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Contract de gaj alexa231980 alexa231980 este nevoia sa inregistram undeva contractul de gaj (vezi toată discuția)