avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna dupa cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna dupa cic

Buna ziua,

Sotiei mele i s-a terminat cic-ul in 25.07.10. Din 26.07.10 a intrat in concediu medical pana in 31.07.10. Intrebarea mea este daca poate sa-si ia concediu de odihna de pe data de 01.08.10 si cate zile poate sa-si ia ??. Mentionez ca inainte de a intra in cic a beneficiat doar de o saptamana de concediu de odihna pe acel an si diferenta nu a fost platita.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:52, 29 Iulie 2010
Concediul se acorda proportional cu zilele lucrate in acel an.
Deci, pe anul acesta ar avea dreptul numai la atatea zile cate mai raman pana la sfarsitul anului.
Daca se poate acest concediu incepand cu data de 1.08, asta mai depinde si de angajator (care trebuie sa aprobe cererea, dar o poate si refuza, functie de nevoil;e pe care le are).

Nu stiu ce sa va spun despre concediul neluat in anii trecuti. De platit nici nu aveau cum sa i-l plateasca, compensarea se poate face numai cand inceteaza contractul de munca. Teoretic, trebuie si acela acordat acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu legal andreiutza_l andreiutza_l Buna ziua! Va rog frumos, as dori sa stiu si eu daca exista vre-un articol legal care sa mentioneze faptul ca, concediul legal se plateste numai dupa 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dalela23 dalela23 am si eu o nelamurire....daca am lucrat 5 luni prin somaj....si am renuntzat din diferite motive, prin demisie am dreptul la plata concediului de odihna. stiu ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neefectuat adrianaelena adrianaelena buna ziua!am o intrebare: in 2008 am avut acumulate 44 zile de concediu de odihna(pe care nu le-am efectuat),in 26.01.2009 am intrat in cic urmand a ma intorce ... (vezi toată discuția)