avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drept are tata la copil dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drept are tata la copil dupa divort?

buna, ma numesc Olga, sunt divortata cu sotul de 5 luni,din casatoriea noastra in comun avem un copil minor SABINA nascuta 18.10.09 care se afla la educatiea si intretinerea mea, comportamentul violent al sotului Victor era imposibel de tolerat in care nu mai intretineam relatii de familie,eram batuta de sot cit si de parintii lui,in plus eram tinuta si incueata in incapere. cazurile de violenta leam sesizat la politie.Dupa divort judecata a hotarit ca copilul sa ramie cu mama adica cu mine. dupa asta fostu sot impreuna cu mama sa au scris o cerere la Sectiea Asistenta sociala si Protectiea Familiei, privind stabilirea orelor de program de vizita cu copilul. acum as vrea sa aflu daca sunt obligata sai aduc copilul la o ora stabilita de el ca so viziteze, si pe cit timp are el dreptu sa ea copilul la el dupa ce fetita implineste un an? Am eu dreptul cu fetita sa plec din tara pe timp de 90 de zile fara stirea lui????
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
grumeza olga, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 19:44, 29 Iulie 2010
Dreptul de vizita il va stabili instanta. Dar nu cred ca veti fi nevoita sa duceti copila la ei. Mai degraba va primi acceptul de a o vizita acasa la dumneavoastra.
Cererea privind stabilirea unui program de vizitare minor se va solutiona de catre instanta de judecata si nu de asitenta sociala.
Cat piveste plecarea din tara puteti pleca linistita atata vreme cat aveti o sentinta prin care minora v-a fost incredintata. Legalizati cu mentiunea definitiva aceasta sentinta si s-o aveti asupra dvs. cand iesiti din tara.
Succes.
av.M.Hornea
Obligatia dvs. este aceea de a permite tatalui vizitarea minorului in conditiile stabilite de instanta prin hotarare ( daca exista vreuna pentru ca nu rezulta clar din cele expuse de dvs.) , chiar daca veti iesi din tara.
In sens contrar riscati o plangere penala pentru art 307 al.2 c.p-impiedicarea in mod repetat a parintelui caruia nu i s-a incredintat minorul de avea legaturi personale cu acesta.
instanta de judecata a hotarit ca locul de trai a copilului minor sa fie cu mine , dar nu mea stabilit nici o obligatie de un program de vizita a tatalui cu copilul.
insa fostul sot ma ameninteaza ca daca nu voi respecta regulile de Aistenta sociala si Protectiea Familiei, atunci el se va adresa la instanta cu cererea pentru a stabili domiciliul minorului ce el.

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil minor de catre parinte cu domiciliul in strainatate. sim0na sim0na Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata. Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla. Mama ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului iuliana stoica iuliana stoica buna ziua...as dori si eu raspuns la unele intrebari...in anul 2009 august am bagat divort de fostul sot,avand impreuna o fetita de 5 ani atunci..in 2010 ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns ana_lucia ana_lucia am o prietena care sta in italia cu sotul si fetita de 7 luni.s-au certat.el vrea sa se intoarca in romania,ea nu.am o intrebare.o poate obliga el sa se ... (vezi toată discuția)