avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drept are tata la copil dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drept are tata la copil dupa divort?

buna, ma numesc Olga, sunt divortata cu sotul de 5 luni,din casatoriea noastra in comun avem un copil minor SABINA nascuta 18.10.09 care se afla la educatiea si intretinerea mea, comportamentul violent al sotului Victor era imposibel de tolerat in care nu mai intretineam relatii de familie,eram batuta de sot cit si de parintii lui,in plus eram tinuta si incueata in incapere. cazurile de violenta leam sesizat la politie.Dupa divort judecata a hotarit ca copilul sa ramie cu mama adica cu mine. dupa asta fostu sot impreuna cu mama sa au scris o cerere la Sectiea Asistenta sociala si Protectiea Familiei, privind stabilirea orelor de program de vizita cu copilul. acum as vrea sa aflu daca sunt obligata sai aduc copilul la o ora stabilita de el ca so viziteze, si pe cit timp are el dreptu sa ea copilul la el dupa ce fetita implineste un an? Am eu dreptul cu fetita sa plec din tara pe timp de 90 de zile fara stirea lui????
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
grumeza olga, utilizator
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 19:44, 29 Iulie 2010
grumeza olga a scris:

insa fostul sot ma ameninteaza ca daca nu voi respecta regulile de Aistenta sociala si Protectiea Familiei, atunci el se va adresa la instanta cu cererea pentru a stabili domiciliul minorului ce el.



Doamna,asa cum au aratat si colegii mei instanta de judecata este singura care stabileste programul de vizita al minorului .Daca acesta nu s-a stabilit in cadrul procesului de divort ,sotul dvs ar trebui sa deschida un proces in acest sens.Pana atunci sunt de parere ca ar trebui sa i dati voie sa viziteze minorul,la domiciliul dvs.sub supravegherea dvs.
da, sigur, eu ii dau voie sa vie la mine la domiciliu ca sa viziteze copilul,numai ca e o alta problema ca el nu doreshte asa ci face tot prin AS si Protectiea Familiei.
Multumesc mult pentru sfaturi.
grumeza olga a scris:

da, sigur, eu ii dau voie sa vie la mine la domiciliu ca sa viziteze copilul,numai ca e o alta problema ca el nu doreshte asa ci face tot prin AS si Protectiea Familiei.
Multumesc mult pentru sfaturi.


Daca asa doreste ,atunci sa nu viziteze minorul.Nu vad ce ar putea face cei la care faceti referire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil minor de catre parinte cu domiciliul in strainatate. sim0na sim0na Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata. Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla. Mama ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului iuliana stoica iuliana stoica buna ziua...as dori si eu raspuns la unele intrebari...in anul 2009 august am bagat divort de fostul sot,avand impreuna o fetita de 5 ani atunci..in 2010 ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns ana_lucia ana_lucia am o prietena care sta in italia cu sotul si fetita de 7 luni.s-au certat.el vrea sa se intoarca in romania,ea nu.am o intrebare.o poate obliga el sa se ... (vezi toată discuția)