avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

conform certificatului de mostenitor si titlului de prorietate,sunt coproprietara,impreuna cu inca trei parti la o cota ideala de pamant si casa.Mentieonez ca iesirea din indiviziune nu s-a facut.Unul din coproprietari incearca prin notariat sa-si vanda partea.Se poate asa ceva?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 00:09, 1 August 2010
Isi poate vinde cota (ideala) din imobil, aceasta fiind insa nedeterminata.Cumparatorul va figura apoi alaturi de ceilalti mostenitori ca si coindivizar pana la iesirea din indiviziune.
Isi poate vinde cota ideala din dr de proprietate substituindu'se vanzatorului in rapor cu ceilalti coproprietari.Daca va vinde o parte din bunul privit in materialitatea lui, dreptul lui de proprietate asupra bunului privit in materialitate, va depinde de rezultatul impartelii.Daca acel bun va cadea in lotul lui isi va consolida dr asupra acelui bun.
da,asa este,stiu si eu asta.Dar,avand in vedere ca partile nu se inteleg,este putin probabil ca in urma impartelii,cota parte a lui sa cada in lotul pe care vrea sa-l vanda acum.Ce se intampla in acest caz?Trebuie mers in instanta?Ce fel de actiune trb.introdusa?
in instanta. Iesire din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters302492 ContSters302492 Buna seara,imi poate raspunde cineva la intrebarea urmatoare... Daca am o cota de 15% dintr-un apartament..iar cel de-al doilea tot 15% si cel de-al treilea ... (vezi toată discuția)