avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara,imi poate raspunde cineva la intrebarea urmatoare...
Daca am o cota de 15% dintr-un apartament..iar cel de-al doilea tot 15% si cel de-al treilea 45%, iar cel cu procentajul cel mare incearca sa nu isi vanda partea,sa zicem se ( eschiveaza ) iar eu vreau sa-mi vand partea mea,dar cel cu procentaj mare nu ar vrea ce ar trebui sa fac ca sa il oblig sa sil vanda...sau macar sa-mi plateasca el partea cota cat revine din apartament...la pretul pietzii la care se vinde el...Trebuie sa-l dau in judecata?S-au sa cad cu el la o intelegere cum ar trebui procedat in situatii de-astea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:03, 7 Octombrie 2013
In prezent, fiecare dintre coproprietari poate vinde doar cota parte ideala si abstracta din dreptul de proprietate cu exceptia situatiei in care toti proprietarii sunt de acord sa vanda intreg dreptul de proprietate. Dvs. nu puteti sa obligati pe nimeni sa vanda ceva. Ceea ce puteti face, este sa solicitati in instanta iesirea din indiviziune, atribuirea bunului intreg catre ceilalti coproprietari cu obligarea celui in lotul caruia va cadea bunul de a va plati contravaloarea fractiunii dvs. din dreptul de proprietate.
Nu puteti obliga pe nimeni sa vanda.
Aveti dreptul sa va vindeti partea dvs. la ce pret doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara acordul partilor. se pune problema in modul urmator ... Fanica_1989 Fanica_1989 Succesiune fara acordul partilor. Se pune problema in modul urmator - 12hectare de teren, pe numele bunicului. Bunicul a avut 3 fete, toate decedate in ... (vezi toată discuția)