Interdictia priveste
casa si este notata
in favoarea cui intreaba daca poate sa vanda ce n-a vandut inca. (Daca am vandut vecinului
mere cu interdictia sa le vanda, asta nu inseamna ca nu mai pot
eu sa vand
pere sau alte mere pe care nu le-am vandut).
Problema e alta:
GherghinaP a scris:
va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar ...
Si unde ziceti dvs. ca ar fi acesti 25 mp din cota de 50% din terenul in suprafata de 1500 mp.? Langa gardul din stanga, langa ăla din dreapta sau in mijlocul curtii ca gaina-n gramada?
Dvs. aveti o fractiune
matematica, ideala, abstracta din dreptul de proprietate. (1/2 din dreptul de proprietate asupra terenului situat in...)
Terenul ca atare nu este fractionat. Jumatatea dvs. nu este concretizata,
nu e materializata asupra unei portiuni din teren. Pana la partaj/imparteala/iesire din indiviziune (ziceti-i cum vreti) nu stim de unde si pana unde tine partea dvs. Daca puneti ruleta pe un bolovan celalalt coproprietar zice ca are si el 50% din ... bolovanul acela. Pana la sistarea starii de coproprietate cu celalalt coproprietar nu puteti masura ce vreti sa vindeti.
Cel ce are o cota parte din dreptul de proprietate poate sa vanda cota ideala pe care o are, dar ...niciun bolovan concret. (niciun mp. concret, caci nu se stie care e al lui pana la imparteala).